Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor vor să cucerească “aurul” olimpic pentru România

Premieră pentru atletismul românesc. Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor au devenit, ieri, primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română și speră să aducă României cel puțin o medalie la Olimpiada de la Tokyo.

Legitimate la Steaua București Joan, Stella și Delvine au depus jurământul la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, în prezența președintelui Federației Române de Atletism (FRA), Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta.

Cele trei sportive de origine kenyană pot reprezenta de acum România în competițiile internaționale. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole. “Este un moment important pentru atletismul românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană, și, prin sosirea celor trei atlete, întărim echipa României. Îmi doresc ca, în 4-6 ani, România să evolueze în Superliga Europei”, spune Florin Florea, președintele FRA.

Prima competiție la care cele trei sportive vor participa în România, în acest an, este Campionatul Național de 5.000 și 10.000 de metri, de la Pitești, de săptămâna viitoare.

Articolul anterior

Uzina Dacia atinge o nouă bornă importantă: modelul Duster cu numărul 2.000.000, produs la Mioveni

Articolul următor

Strategia și creativitatea, alianța succesului

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share