Uzina Dacia atinge o nouă bornă importantă: modelul Duster cu numărul 2.000.000, produs la Mioveni

De pe linia de montaj a Uzinei Vehicule Dacia a ieșit, astăzi, automobilul Duster cu numărul 2.000.000: un exemplar din seria limitată Duster Avantaj ECO-G 100 (motorizare cu alimentare mixtă benzină/GPL), de culoare Orange Atacama, destinat unui client din România.

Prezentat în premieră mondială în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, Duster a surprins lumea auto democratizând accesul la experiența off-road și marcând o adevărată revoluție în segmentul SUV. Atributele sale de vehicul practic, robust și accesibil, cu capacități de veritabil 4×4, i-au asigurat un succes comercial imediat.

“Duster este un simbol național de reușită. Un model pentru care s-a lucrat intens și la care au contribuit angajați din toate meseriile și domeniile de activitate ale Renault Group în România. Am un sentiment de mare bucurie că, alături de colegi, am reușit să depășim provocările din ultimul an și să marcăm astăzi, împreună, o cifră istorică. Vom continua să ne onorăm clienții prin produse de calitate, cu cel mai bun raport prestații/ preț, așa cum i-am obișnuit. Vom avea grijă și să rămânem competitivi”, promite Miguel Oliver-Boquera, director al Uzinei Vehicule Dacia și coordonator al platformei industriale de la Mioveni.

În România, modelul s-a instalat din primul an de comercializare în postura de lider incontestabil al segmentului SUV, pe care și-a consolidat-o odată cu lansarea celei de-a doua generații, în 2017. Performanța de pe piața internă a fost amplificată de rezultatele obținute la export. Duster a fost livrat clienților din 44 de țări din Europa, Africa de Nord și Asia.

Calitățile modelului și impactul său asupra segmentului SUV și asupra pieței auto, în general, i-au adus numeroase distincții din partea presei specializate, printre care titlul “Mașina Anului în România”, obținut de ambele generații Duster, în 2011 și 2018. Aprecierea de care modelul se bucură în rândurile clienților este reflectată de existența unor comunități active de pasionați care își afirmă cu mândrie calitatea de posesori ai unui vehicul Duster. 

Fabricat într-o cadență de 930 de vehicule pe zi, dintre care peste 90 la sută sunt destinate piețelor externe, Duster este cel mai produs model al Uzinei Vehicule Dacia.

Repere importante

2010: Prima generație a modelului Duster este lansată la Salonul Auto de la Geneva.

Titluri obținute:

  • “Mașina Anului 2011” în România.
  • “Mașina Anului 2011” în Croația.
  • Trofeul “Autobest 2011”.
  • Premiul “Le meilleur 4×4 de l’année” acordat de publicația franceză „4×4 Magazine”.
  • Titlul “Bargain of the Year 2012” acordat de revista britanică „Top Gear”.

2013: La sfârșitul anului, este introdusă în fabricație “Faza a doua” (restilizată) a modelului.

2016: Este produs vehiculul Duster cu numărul 1.000.000.

2017: A doua generație a modelului Duster este lansată la Salonul Auto de la Frankfurt.

Titluri obținute:

  • “Mașina Anului 2018” în România.
  • Trofeul “Value Car of the Year” la prima ediție “Sun Motor Awards”.
  • Trofeul Auto Trader “Best value new car”.
  • Trofeul “Best Family SUV under £20,000” acordat de revista britanică “What Car”.

2019: Un vehicul Duster 4×4 special transformat este utilizat ca Papamobil cu ocazia vizitei în România a Papei Francisc.

2020: După un parcurs de peste 11.000 km, un vehicul Duster 4×4 ajunge la Polul Frigului din Siberia.

Articolul anterior

3Pillar Global își mărește echipa din România și recrutează peste 100 de specialiști IT care pot lucra remote

Articolul următor

Joan Chelimo, Stella Ruto și Delvine Meringor vor să cucerească "aurul" olimpic pentru România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share