JYSK anunță rezultate-record în România, după un an 2020 plin de provocări

BILANȚ. JYSK România a reușit să obțină cele mai bune rezultate financiare de până acum, cu o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei și un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei.

Cu o creștere atât a cifrei de afaceri, cât și a EBIT-ului, JYSK România a reușit să obțină rezultate-record în anul financiar 2019-2020, în ciuda pandemiei.

Deși anul 2020 a fost o mare provocare pentru retail, un număr mare de clienți din România au ales să achiziționeze produsele retailerului scandinav JYSK pentru a-și înfrumuseța casa și pentru a-și spori confortul locuinței.

Ca urmare a deciziilor autorităților cu privire la restricțiile impuse de pandemie, în primăvara acestui an au fost închise toate cele 85 de magazine operate de JYSK la acel moment, timp de două luni. Închiderea magazinelor a reprezentat o provocare din punct de vedere financiar și logistic. A existat o creștere semnificativă a numărului de comenzi online, în timp ce magazinele fizice au fost închise.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

După redeschiderea magazinelor fizice, clienții au revenit în magazinele JYSK, pe măsură ce restricțiile au fost ridicate. În plus, în perioada verii, retailerul scandinav a inaugurat mai multe magazine noi și a ajuns la 93 de unități în România. JYSK România a reușit să obțină cele mai bune rezultate financiare de până acum, cu o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei și un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei. Creșterea procentuală a cifrei de afaceri este de 5,3 la sută, iar cea a profitului brut, înainte de taxe, este de 8,4 la sută față de anul financiar precedent.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“Rezultatele înregistrate în acest an financiar ne-au depășit așteptările. A fost un an complicat, cu multe suișuri și coborâșuri, cu momente la care nu credeam că vom fi martori. Închiderea subită a tuturor magazinelor a fost urmată de o redeschidere în condiții de siguranță pentru clienții și angajații noștri. Am reușit să obținem aceste rezultate datorită implicării colegilor noștri, care au făcut față multor schimbări, interne și externe, și s-au adaptat permanent. Apoi, în această perioadă, casa a devenit mult mai importantă pentru fiecare din noi. Clienții și-au dorit să-și reamenajeze locuința sau să aibă mai mult confort acasă. Suntem bucuroși că au ales produsele noastre pentru spațiul în care își petrec cea mai mare parte din timp”, declară Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Grupele de produse care au înregistrat cea mai mare creștere în vânzări, față de anul financiar precedent, sunt lenjeriile de pat, saltelele și textilele pentrucasă. Grupele de produse ce au înregistrat cele mai mari vânzări în anul financiar au fost mobilierul și saltelele.

“Ce s-a întâmplat în acest an ne-a arătat că modelul nostru de business este unul puternic, care implică aspecte importante, precum capacitatea de a controla nivelul stocurilor chiar și în situații imprevizibile. Ne-as ajutat și faptul le oferim clienților o varietate de moduri prin care pot achiziționa produsele noastre: din magazinele fizice, online, prin Click and Collect sau comandând online, cu ridicarea produselor din magazin. Provocările ridicate de coronavirus nu s-au terminat, dar continuăm să investim, să deschidem noi magazine și să ne adaptăm procesele logistice. Vrem să fim pregătiți pentru momentul în care pandemia se va încheia și coronavirusul nu va mai fi în centrul atenției”, spune Alex Bratu.

Rezultatele bune ale JYSK România fac parte dintr-o poveste de succes internațională. JYSK are aproape 3.000 de magazine în 51 de țări și a anunțat rezultate-record, cu o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro, în creștere cu 7,6 la sută față de anul financiar precedent, și un profit brut înainte de taxe de 489 milioane de euro, cu 15 la sută mai mult decât anul anterior.

REZULTATE PENTRU ANUL FINANCIAR 2019/2020

  • Cifra de afaceri: 612.5 milioane lei
  • Creșterea cifrei de afaceri în 2019/2020: 5,3  la sută
  • Profitul brut inainte de taxe (EBIT): 81,9 milioane lei
  • Creșterea profitului brut înainte de taxe (EBIT) în 2019/2020: 8,4 la sută

JYSK ROMÂNIA, PE SCURT

  • A inaugurat primul magazin în 2007, în Oradea.
  • În anul financiar 2019/2020, a inaugurat 14 magazine noi în România
  • Are 93 de magazine și 885 de angajați
Articole din aceeași categorie
Total
7
Share