Linie telefonică gratuită pentru lucrătorii români din Germania, care au probleme cu angajatorul

Blocul Național Sindical (BNS) face parte dintr-o rețea de centre care oferă, în Germania, România, Polonia, Croația, Ungaria și Slovenia, servicii menite să îmbunătățească situația lucrătorilor români aflați sau care se vor afla în scop de muncă în Germania.

Centrul BNS acordă servicii de informare, consiliere, orientare și servicii-suport, pentru cetățenii români care se află sau se vor afla la muncă în Germania. Consilierii centrului oferă servicii de consultanță referitoare la legislația UE și cea din Germania și din România, care reglementează munca în regim sezonier sau detașare, programul de muncă, perioada minimă de odihnă, salariul minim, concediul anual, siguranța la locul de muncă, documentația necesară înaintea plecării și informații și servicii specifice pentru fiecare caz în parte. Centrul BNS poate fi contactat de luni până vineri, de la 8 la 18, la telefon +40 (0)21 313 59 74, 0724 046 455, email: international@bns.ro.

Lucrătorii români din Germania pot contacta și linia telefonică gratuită a proiectului Fair Mobility, al sindicatelor germane, organizat în parteneriat cu BNS. Din 14 aprilie, ei pot suna la numărul de telefon 0800 00 5602, de luni până vineri, între orele 9-12 și 14-18. Consilierii pot acorda informații și asistență în limba română. Informații despre drepturile de muncă, în limba română, se găsesc și aici.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share