Banner

Liviu Mocan, câștigătorul Premiului Național “Brâncuși” 2022

Sculptorul Liviu Mocan este câștigătorul Premiului Național “Brâncuși” 2022, pentru expoziția “Inima Învieriiˮ, realizată în Biserica Neagră din Brașov.

După expoziții personale la New York, Chicago, Budapesta sau Reconvilliers, Liviu Mocan a adus la Brașov lucrări ce transpun într-un limbaj sculptural sugestiv impactul Învierii în viața noastră de zi cu zi.

Premiul Național “Brâncuși” 2022, destinat unei personalități remarcabile prin opera și activitatea sa în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice, va fi acordat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare “Constantin Brâncuși”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Premiul constituie o apreciere a valorii artistice și o recompensă morală și materială pentru lucrări originale, ce pun în evidență creativitatea autorilor și contribuie la îmbogățirea patrimoniului cultural național și universal.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share