Locurile de muncă de tip remote, cele mai căutate, în România, luna aceasta

Numărul de joburi remote (la domiciliu) disponibile în România s-a triplat, în martie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reiese dintr-o analiză efectuată de platforma de recrutare eJobs.

“În Uniunea Europeană, România încă este ţara cu cel mai scăzut procent de remote work. Lucrurile par că încep să se schimbe, chiar dacă această schimbare a venit puţin forţat şi a fost determinată de noua dinamică de pe piaţa muncii. Acum se lucrează şi se angajează preponderent remote, ca metodă de protecţie şi ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Acolo unde se va dovedi că se poate lucra şi aşa, fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote şi mai mulţi angajaţi care lucrează de la domiciliu. De altfel, aceasta este o dorinţă mai veche a acestora. Într-un studiu realizat de eJobs, anul trecut, opt din zece respondenţi spuneau că şi-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra şi de acasă, fie şi ocazional. Doar 35 la sută aveau această opţiune”, arată Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, circa 350 de joburi remote sunt disponibile pe eJobs, triplu față de aceeaşi perioadă din 2019. Cele mai multe astfel de poziţii deschise vizează specialişti în content marketing, customer support, consultanţă financiară, contabilitate, digital marketing sau consultanţă în fonduri europene.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Din punct de vedere al candidaţilor, de la începutul lunii martie şi până acum, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400 la sută. Următoarele cele mai căutate sunt cele part-time, care au înregistrat o creştere de 151 la sută faţă de martie 2019. Joburile de asistent medical şi cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare, fiecare cu o evoluţie de circa 80 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România şi aparţine companiei Ringier România. eJobs găzduiește peste patru milioane de CV-uri, are mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi peste 300.000 de fani pe Facebook.

Articolul anterior

Farmaciile independente cer stoparea creşterii nejustificate a preţurilor medicamentelor şi măsuri de protecţie a farmaciştilor

Articolul următor

IKEA închide magazinele din România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share