Ministrul Sănătăţii: Deficitul de medici anesteziști va fi rezolvat în doi ani

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, susține că deficitul de medici anestezişti din spitalele din România va fi rezolvat în aproximativ doi ani.

“Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a scos foarte multe locuri la rezidenţiat. Din păcate, un medic anestezist se pregăteşte într-o perioadă foarte lungă de timp. La un moment dat, vă spun foarte sincer, mi s-a reproşat chiar personal că ar putea să vină medici din Republica Moldova, dar procedurile sunt greoaie”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, procedurile nu sunt stabilite de ministrul Sănătăţii, ci de o comisie. “Sunt nişte criterii şi proceduri. De exemplu, un cardiolog în Republica Moldova face doi ani, în România face cinci ani. Este nevoie de o echivalare. De aceea durează atât de mult. Comisiile se întâlnesc periodic, sunt formate din specialişti. Este foarte greu, ca ministru, să intervin într-o astfel de chestiune. Cred că va fi nevoie de o anumită perioadă, 2-3 ani, până vom avea numărul de medici necesari pe Anestezie, Terapie Intensivă”, a mai declarat Sorina Pintea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Alina Cojocaru, premiată la National Dance Awards din Marea Britanie

Articolul următor

Colliers International devine partener strategic pe consultanță imobiliară al patronatului din industria de software şi servicii

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share