Ministrul Sănătăţii: Deficitul de medici anesteziști va fi rezolvat în doi ani

Foto: privatklinik-graz-ragnitz.at

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, susține că deficitul de medici anestezişti din spitalele din România va fi rezolvat în aproximativ doi ani.

“Anul trecut, Ministerul Sănătăţii a scos foarte multe locuri la rezidenţiat. Din păcate, un medic anestezist se pregăteşte într-o perioadă foarte lungă de timp. La un moment dat, vă spun foarte sincer, mi s-a reproşat chiar personal că ar putea să vină medici din Republica Moldova, dar procedurile sunt greoaie”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, procedurile nu sunt stabilite de ministrul Sănătăţii, ci de o comisie. “Sunt nişte criterii şi proceduri. De exemplu, un cardiolog în Republica Moldova face doi ani, în România face cinci ani. Este nevoie de o echivalare. De aceea durează atât de mult. Comisiile se întâlnesc periodic, sunt formate din specialişti. Este foarte greu, ca ministru, să intervin într-o astfel de chestiune. Cred că va fi nevoie de o anumită perioadă, 2-3 ani, până vom avea numărul de medici necesari pe Anestezie, Terapie Intensivă”, a mai declarat Sorina Pintea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share