Luca Niculescu, reales președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța

Ambasadorul României la Paris a fost reales în rolul de președinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franța (GAFF), cu ocazia Adunării Generale ale Grupului.

“GAFF s-a extins, ni s-au mai alăturat câteva țări: Grecia, Cipru, Macedonia de Nord și Malta. Avem multe dosare în lucru, vom face multe acțiuni în perioada următoare, iar la iarnă e prima ediție a premiului GAFF, care va recompensa o lucrare de politică internațională, diplomație sau istorie din lumea francofonă. Am relansat astfel un premiu prestigios, cel al ambasadorilor, al cărui prim laureat fusese, imediat după război, Antoine de Saint-Exupéry”, a precizat Luca Niculescu, într-o postare pe Facebook.

De la crearea sa în 2014, GAFF, o asociație deschisă pentru membrii Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), își propune să promoveze francofonia în diversitatea sa, să contribuie la promovarea limbii franceze, la apropierea dintre culturi și popoare și la identificarea și încurajarea inițiativelor francofone. Grupul se bucură de recunoașterea și susținerea autorităților franceze. OIF numără 88 de state şi guverne membre, dintre care 61 cu drepturi depline şi asociate şi 27 cu statut de observator. România a obţinut statutul de membru cu drepturi depline al OIF în 1993.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share