Luxoft relansează programul de recomandări – îți ajuți un prieten să-și găsească jobul potrivit și primești un bonus

Cunoști programatori din România? Dacă da, Luxoft are o veste bună pentru tine.

Pentru a atrage mai mulți candidați din țară, Luxoft, una dintre cele mai mari companii de dezvoltare software şi soluţii IT din România, își relansează programul de recomandări. Astfel, le poți oferi prietenilor programatori șansa să-și găsească jobul dorit, iar tu primești un bonus pentru fiecare recomandare.

O recomandare este eligibilă pentru bonus dacă persoana recomandată trece de procesul de recrutare și rămâne în companie cel puțin trei luni. Recomandările pot fi făcute doar pentru rolurile disponibile la Luxoft România. Programul este deschis doar cetățenilor români, iar toate recomandările trebuie trimise prin platforma dedicată, înainte de începerea procesului de recrutare.

Cum funcționează programul de recomandări Luxoft

O recomandare validă trebuie să includă numele și prenumele candidatului, datele de contact ale acesuia (număr de telefon, еmail, Skype etc.), informații despre specializarea sa profesională sau despre un post vacant potrivit (de preferință) și CV-ul candidatului (de preferință)

Nu sunt eligibili pentru recomandări angajații actuali ai Luxoft (ei pot candida pentru posturile vacante prin programul de mobilitate internă), persoanele care au fost implicate în procesul de recrutare în cele trei luni anterioare recomandării sau care au fost deja recomandate de altcineva, antreprenorii sau lucrătorii contingenți care prestează servicii pentru Luxoft, candidații care vin de la agențiile de recrutare înainte de a fi recomandați și persoanele care se autopropun.

Sunt eligibile pentru bonusuri recomandările care îndeplinesc criteriile de valabilitate și acceptare, cele pentru care persoana propusă trece de procesul de recrutare Luxoft, este angajată în termen de trei luni de la data la care a fost trimisă recomandarea și rămâne la Luxoft cel puțin trei luni, și cele pentru toate rolurile care nu sunt de nivel junior și intern sau roluri administrative de nivel normal (cu excepția directorului, managerului de program și șefului de departament).

Persoanele din afara companiei, care recomandă un angajat nou, vor primi bonusul în termen de 90 de zile de la aniversarea a trei luni de activitate a candidatului la Luxoft. Bonusul este calculat luând în considerare rolul-specializarea-senioritatea candidatului recomandat angajat.

Mai multe informații despre programul de recomandări Luxoft pot fi găsite aici.

DESPRE LUXOFT ROMÂNIA

Este parte a companiei americane DXC Technology, cel mai mare furnizor de servicii de tehnologie informațională business-to-business. Prezentă pe piață din 2008, prin achiziţia ITC Networks, are peste 2.000 de angajați și oferă servicii de software development pentru clienți locali și globali din domeniile telecom, financiar şi auto. La nivel internațional, Luxoft asigură soluţii şi servicii din 41 de centre specializate şi are aproape 13.000 de angajaţi în 22 ţări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest şi de Est, Asia Pacific şi Africa de Sud.

Informații despre serviciile oferite de Luxoft România sunt disponibile pe Facebook, Instagram, LinkedIn și pe site-ul companiei.

Articolul anterior

Formarea profesională a salariaților: timp de muncă sau perioadă de repaus?

Articolul următor

Continental marchează 15 ani de activitate în Iași cu noi investiții de 8 milioane de euro

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share