Mădălina Lazăr va reprezenta România în finala FameLab International

O studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca este câștigătoarea FameLab Romania 2021, competiția globală care îi premiază pe cei buni tineri comunicatori în domeniul științei.

Mădălina s-a impus în finala în care au fost prezenți 11 studenți cu o prezentare inedită despre “Cum poate o cutiuță cu celule să vindece diabetul zaharat de tip 1?” și va reprezenta România în finala FameLab International din această toamnă, alături de concurenți din peste 20 de alte țări.

Când era mică, Mădălina visa să fie balerină. A ajuns însă studentă la medicină, așa că acum învață pe muzică clasică. Vrea să ajungă cadru didactic și să ajute studenții să iubească medicina, dar visează să devină și scriitoare. Pe lângă literatură, e pasionată de limbi, istorie și fizică. FameLab i-a oferit oportunitatea de îmbina creativitatea și pasiunea pentru medicină cu scopul de a face știința accesibilă.

Organizată de British Council în peste 20 de ţări şi cu o reţea de peste 10.000 de studenţi, cercetători sau profesionişti în discipline STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) din universităţi, organizaţii şi centre de cercetare din întreaga lume, competiţia FameLab urmăreşte să le ofere o voce pe scena globală pasionaţilor de ştiinţă care doresc să comunice rezultatele activităţii de cercetare către publicul larg, pentru a promova înţelegerea şi susţinerea cercetării şi pentru a reduce decalajele în educaţia ştiinţifică.

Articolul anterior

Cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia deschide un studio în România

Articolul următor

Generali Pensii are un nou director general

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share