Cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia deschide un studio în România

Funcom va internaliza procesul de asigurare a calității jocurilor sale prin deschiderea unui nou studio la București.

Din septembrie, echipa Funcom din România va coordona zona de QA (quality assurance), până la sfârșitul lunii septembrie. Procesul de recrutare este în desfășurare, iar noii angajați vor lucra la titluri precum Conan Exiles, Metal: Hellsinger, dar și la viitorul joc de tip survival, Dune.

“Piața de gaming din România este în plină dezvoltare, iar la București, în special, există mulți profesioniști talentați, care lucrează în tehnologie și gaming. Ne dezvoltăm continuu și avem planuri tot mai ambițioase, de aceea este extrem de important să ne asigurăm că avem un departament de QA de top. Ne extindem în această regiune cu o echipă dedicată uneia dintre cele mai importante părți ale procesului de dezvoltare a jocurilor video. Planificăm să adăugăm în viitor și alte servicii din sfera producției, pe care le vom livra prin acest studio”, declară Rui Casais, CEO Funcom.

Compania Funcom a fost fondată în 1993 și este cel mai mare dezvoltator de jocuri din Norvegia. A devenit cunoscută pentru jocurile online multiplayer precum Conan Exiles (2017), Secret World Legends (2012), Age of Conan (2008) și Anarchy Online (2001) și lucrează la un nou joc de supraviețuire, a cărui acțiune este plasată în universul Dune. Interesul pentru Dune este de așteptat să crească după lansarea filmului cu același nume, produs de Hollywood, la sfârșitul acestui an, în regia lui Denis Villeneuve, despre care criticii de film preconizează că ar putea deveni un blockbuster.

În 2020, Funcom a devenit parte din familia Tencent Games, care deține principala platformă de dezvoltare, operare și publicare de jocuri la nivel mondial. Prin studiourile deținute și prin partenerii săi, Tencent Games oferă experiențe de divertisment interactive de înaltă calitate jucătorilor de pe glob. Susținerea primită din partea grupului a permis Funcom să-și mărească semnificativ numărul de angajați și să investească în dezvoltarea de noi titluri.

Pe lângă extinderea în București, Funcom a cumpărat un pachet majoritar de acțiuni la dezvoltatorul suedez de jocuri The Outsiders, care marchează intrarea companiei pe piața din Suedia, cu un birou la Stockholm. Funcom are birouri în Oslo, Lisabona și Raleigh, Carolina de Nord, în SUA.

Un rol esențial în planificarea extinderii Funcom la București l-a avut Grigoriada Stroe, Chief HR Officer la Funcom. Aceasta are peste zece ani de experiență în industria locală de gaming și, înainte de numirea pe acest post, în martie, a fost director de resurse umane și operațiuni pentru Europa de Est la Ubisoft.

Grigoriada Stroe, Chief HR Officer @ Funcom

“Ambițiile noastre sunt foarte mari. Cu sprijinul Tencent Games, intenționăm să intrăm pe piața jucătorilor foarte mari din industrie și să ne consolidăm această poziție. Studioul din București face parte din această strategie. Primul pas îl reprezintă deschiderea studioului, care va avea o echipă puternică de asigurare a calității, iar în viitor ne vom extinde și în alte arii de dezvoltare a jocurilor video. Noii angajați se vor alătura unor colegi extrem de pasionați și unei companii agile, cu un stil de comunicare deschis și transparent, ce acordă o importanță majoră menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală. Dacă la toate acestea adăugăm și oportunitatea de a lucra la viitorul joc Dune, nu există un moment mai bun de a candida pentru o poziție la Funcom”, spune Grigoriada Stroe.

Mai multe informații despre Funcom și lista posturilor disponibile la Funcom, în București și în alte părți ale lumii, pot fi găsite aici.

Articolul anterior

Continental produce la Timișoara anvelopele care echipează Ford Mustang Mach-E

Articolul următor

Mădălina Lazăr va reprezenta România în finala FameLab International

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share