Marriott nu găsește “amatori” pentru joburile plătite cu 2.500 euro brut. Românii preferă să lucreze “la negru”.

De mai bine de o lună, Hotelul Marriott din Frankfurt caută la Brașov opt ospătari, doi recepţioneri, patru bucătari/ commis de cuisine, un coordonator de evenimente şi un lăcătuş mecanic.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Braşov, nimeni nu s-a înscris până acum la selecţie, deşi salariile trec de 2.000 de euro pe lună. Oficialii AJOFM, citați de Mediafax, susțin că acum cei mai mulți români care vor un job în străinătate preferă să lucreze “la negru”, fără contract, prin cunoştințe, deşi știu că este riscant şi nici nu-şi pot asigura o pensie, însă teoretic câştigă mai mulţi bani.

O nouă selecţie de personal pentru aceste posturi, organizată de serviciul de ocupare EURES România, va avea loc în 21 septembrie, la Braşov. Contractele de muncă pot fi pe durată determinată, de 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau permanente. Salariul oferit este de 1.800-2.250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar, 1.850-2.095 euro, pentru cele de bucătar/commis de cuisine, 2.095 euro, pentru recepţioner, 2.000-2.500 euro, pentru coordonator evenimente, şi 2.513 euro, pentru postul de lăcătuş. Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share