Mastercard donează un milion de euro pentru construcţia primului spital de oncologie pediatrică din România

Compania Mastercard a anunţat, astăzi, că donează un milion de euro pentru construcţia primului spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

În plus, fiecare donaţie realizată printr-un card Mastercard, pe bursadefericire.ro, în 2019, va fi suplimentată de companie cu doi euro.

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică va fi primul specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL). Spitalul va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice. Asociația Dăruiește Viață a demarat, în 2017, proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private. Asociația și-a propus ca  spitalul să fie dat in folosință în 2020.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Optima își bate propriul "record": cifra de afaceri a trecut, în premieră, de 20 de milioane de lei, în 2018

Articolul următor

Vasile Mogoş, "tricolorul" care n-a jucat niciodată în România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share