METRO “premiază” cu 1.500 de euro toate fetițele născute pe 8 martie 2019, în București, ca să încurajeze antreprenoriatul feminin

Compania METRO Cash & Carry România a lansat, de Ziua Internaţională a Femeii, campania Micile Antreprenoare, o inițiativă menită să încurajeze femeile să pună bazele propriilor lor afaceri.

METRO, în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR), oferă tuturor fetițelor născute în București, pe 8 martie 2019, un cec cadou în valoare de 1.500 euro, pentru a le susține să devină antreprenoare la majorat. Banii vor fi depuși într-un cont bancar, pe care fetițele îl vor putea accesa după împlinirea vârstei de 18 ani.

Inițiativa pornește de la rezultatele Studiului privind Afacerile Independente, realizat de METRO în zece țări, printre care și România. Studiul din 2018 a fost realizat cu ocazia evenimentului Ziua Afacerii Tale, în România, Cehia, Franța, Germania, India, Italia, Portugalia, Rusia, Spania și Turcia, pe o bază de 10.000 de respondenți, dintre care 1.500 de proprietari de afaceri. În România, eșantionul a cuprins 1.000 de respondenți, inclusiv 150 de antreprenori.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Conform studiului din România, 64 la sută dintre femei își doresc să-și deschidă propria afacere, dar numai șase la sută au încredere că pot pune în practică această idee. Problemele ce alimentează această neîncredere sunt de ordin financiar. Un sfert (25 la sută) dintre femeile care au participat la studiu și dețin în prezent o afacere au întâmpinat dificultăți în deschiderea afacerii. Strângerea fondurilor necesare și lipsa unui sprijin financiar au reprezentat cele mai dificile etape ale demarării afacerii lor.

Cum funcționează campania Micile Antreprenoare?

Părinții fetițelor născute în maternitățile din București în 8 martie 2019 pot trimite un e-mail, la adresa ma@metro.ro, prin care să-și exprime dorința de a participa la campanie. E-mailul trebuie să conțină copia certificatului de naștere al fetiței și formularul de consimțământ primit la naștere, completat și semnat. Data limită de înscriere este 8 aprilie.

Studiul METRO relevă și alte aspecte esențiale cu privire la antreprenoarele din România și la modul în care aleg să-și gestioneze afacerea. Cu toate că există destule impedimente în demararea unei afaceri, majoritatea antreprenoarelor (97 la sută) spun că, dacă ar fi să se întoarcă în timp, și-ar deschide din nou, fără ezitare, o afacere.

Și, dacă în trecut se spunea că nu poți face bine două lucruri în același timp, femeile moderne demontează acest mit. Majoritatea femeilor din România, care au participat la studiu, sunt în același timp mame și antreprenoare de succes. 76 la sută dintre ele își împart cu succes timpul între gestionarea unei afaceri, ca job cu normă întreagă, și creșterea copiilor. Mai mult, deși jumătate dintre femeile din România care dețin o afacere folosesc veniturile obținute pentru a-și întreține familia, doar patru la sută și-au deschis afacerea strict pentru avantajele financiare. 44 la sută dintre ele au deschis o afacere dorind să facă ceea ce le place, iar veniturile rezultate sunt binevenite, dar nu au fost scopul principal.

Antreprenoarele din România evidențiază importanța tehnologiei în gestionarea și conducerea unei afaceri. Circa 91 la sută dintre ele susțin că instrumentele digitale sunt esențiale pentru desfășurarea activității curente, de zi cu zi. 48 la sută au implementat pentru afacerea lor un sistem electronic de plată, 23 la sută folosesc un sistem digital pentru gestiunea propriei afaceri și 25  la sută primesc feedback de la clienții lor printr-un instrument digital. 47 la sută aleg ca afacerea lor să fie prezentă pe rețele de socializare.

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share