MHP Consulting, Porsche AG și NTT DATA susțin financiar programele de studiu în limba germană la Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și companiile MHP Consulting Romania (MHP Romania), Porsche AG și NTT DATA Romania, extind protocolul pentru finanțarea unor programe de studii și dezvoltarea parteneriatelor de predare, internship și practică, dedicate studenților.

La ceremonia de semnare a noului protocol, care va avea loc astăzi, vor fi prezenți rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, prorectorul UBB pentru linia germană de studii, conf. univ. dr. Christian Săcărea, decanii Facultății de Matematică și Informatică a UBB, prof. univ. dr. Anca Andreica și Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, conf. univ. dr. Răzvan Mustață, ambasadorul Republicii Germania în România, Peter Gebauer, Bernd Otto Hörmann, CEO MHP Consulting Romania, Monica Potop, CFO MHP Consulting Romania, Maria Metz, CEO NTT Data, Marc Zimmermann, CFO MHP A Porsche Company, Oliver Oswald, coordonatorul Departamentului pentru Relații internaționale la MHP A Porsche Company, Daniel Metz, NTT DATA Romania, și subprefectul studenților pentru linia germană de studii din UBB, Paul Valentin Lung.

Noul protocol duce la un nivel superior acordul de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare. Documentul va fi prelungit și completat cu o perspectivă multidisciplinară ce cuprinde și domeniul managementului afacerilor.

Noua abordare va fi una multidisciplinară, iar inițiatorii își propun să ofere studenților de la Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, aptitudinile tehnice și abilitățile manageriale necesare pentru a coordona proiecte inovatoare în industria IT.

Acordul de sponsorizare va prelungi programul Informatica în limba germană, care se va extinde și pentru programul de Științe Economice în limba germană.

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută în 1581) și reprezintă cea mai mare comunitate academică din țară (cu circa 55.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De șapte ani, se află pe prima poziție în țară în Metaranking-ul Universitar ce sumarizează ranking-urile internaționale majore ale universităților.

De mai mulți ani, ocupă primele poziții în țară în ranking-urile internaționale globale și pe domenii și apare constant între primele cinci la sută universități ale lumii (din circa 30.000), cu o infrastructură academică avansată. În 2021, după auditul internațional QS STAR, a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020, a fost acceptată în GUILD, organizația unora dintre cele mai prestigioase universități europene world-class/ research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share