MHS Truck & Bus și Roman SA vor produce un camion românesc la standarde nemțești

Unic importator şi partener de service al vehiculelor militare şi militarizate Rheinmetall MAN în România, MHS Truck & Bus a semnat un parteneriat de tip joint-venture cu fabrica de autocamioane Roman, pentru a produce, în România, platforme de transport auto multifuncționale, în funcție de necesitățile de echipare ale Armatei României.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali. “Ne dorim să producem la Brașov un camion românesc la standarde nemțești. Strategia noastră este ca, pe măsură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100 la sută din necesarul de vehicule militarizate exclusiv în România”, declară Claudia Iordache, Managing Director MHS Truck & Bus.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Parteneriatul pentru producerea autocamioanelor militare, autocisternelor, autofurgoanelor, autotractoarelor, remorcilor și semiremorcilor necesare dotării Armatei va contribui la relansarea producției de platforme de transport militar și civil în România. Joint venture-ul va determina crearea a peste 1.000 de locuri de muncă și înalt calificarea resursei umane implicate în programul de echipare a armatei.

MHS Truck & Bus și Roman intenționează să depună o ofertă în cadrul competiției anunțate de Ministerul Apărării Naționale pentru achiziția a circa 3.300 de camioane și remorci, cu camioanele militare gama HX și camioanele comerciale militarizate TG. Grupul MHS, prin MHS Truck & Bus, reprezintă, de peste 11 ani, brandul MAN în România, și a devenit, din iunie, unic importator şi partener de service al vehiculelor militare Rheinmetall MAN în România. Primul model importat este vehiculul militar 42M 6×6 BB, din clasa HX.

Sistemele HX construite de Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) sunt unele dintre cele mai durabile, versatile şi eficiente din punct de vedere economic din clasa lor. Toate configuraţiile din familia de vehicule militare HX – 4×4 până la 10×10 – au fost concepute având ca prioritate mobilitatea. Pot fi alimentate cu mai multe tipuri de carburant, pot opera într-o gamă largă de tipuri de climă şi pot fi echipate cu module de protecţie suplimentare sau chiar module cu armament pentru protecție proprie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share