Mihaela Stroia este noul CEO al UNIQA Asigurări de Viață

De luna aceasta, Mihaela Stroia a preluat funcția de CEO – președinte al Directoratului UNIQA Asigurări de Viață.

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul serviciilor financiare, dintre care cinci alături de echipa UNIQA, Mihaela Stroia își asumă din nou un rol în structura Directoratului UNIQA, în care a mai deținut un mandat între 2017 și 2019. Înainte de colaborarea cu UNIQA, și-a consolidat experiența profesională în companii de audit și consultanță financiară importante, dar și în unele din domeniul asigurărilor și administrării fondurilor de pensii facultative.

Pe parcursul activității sale în echipa UNIQA, Mihaela Stroia, din rolul de director economic, a coordonat și a implementat proiecte importante pentru optimizarea activității în aria financiară, pentru a crea un cadru de stabilitate și soliditate financiară a companiei.

“Preiau această funcție cu toată responsabilitatea, într-o etapă nouă a evoluției UNIQA, marcată de transformările de la nivelul companiei și de provocările contextului actual, în care oamenii sunt tot mai conștienți de rolul și relevanța protecției prin asigurare. Stabilitatea financiară, modul în care gestionăm riscurile și responsabilitatea cu care desfășurăm activitatea vor continua să dea măsura reușitei noastre de a ne consolida poziția în rândul celor mai relevanți jucători din piața asigurărilor”, arătă Mihaela Stroia.

UNIQA Insurance Group operează pe piața românească din 2008 și oferă toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere și de persoane. UNIQA Asigurări se numără printre liderii pieței românești de asigurări generale și oferă un portofoliu complet de produse. În 2010, UNIQA a început operațiunile pe piața asigurărilor de viață și a lansat compania UNIQA Asigurări de viață.

Cu sediul central în Austria, UNIQA Insurance Group este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din Europa Centrală și de Est. Cu circa 21.300 de angajați, oferă servicii de asigurări pentru 15,5 milioane de clienți, în 18 țări. În Austria, UNIQA deține o cotă de piață de 22 la sută și a fost desemnată, timp de zece ani, cea mai de încredere companie de asigurări, conform studiului anual al publicației Reader’s Digest. UNIQA operează în 18 țări din Europa Centrală și de Est: Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kosovo, Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Cehia, Ucraina, Ungaria, Elveția și Liechtenstein.

Articolul anterior

Endava a continuat să recruteze și în pandemie și a ajuns la o echipă de peste 3.200 de angajați, în România

Articolul următor

Germanii de la Adler Pelzer preiau divizia de sisteme acustice a francezilor de la Faurecia

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share