Mihai Șora, cetățeanul european al anului

La 101 ani, filosoful și eseistul Mihai Șora a primit Premiul Cetățeanului European pe 2018, în urma deciziei juriului din Parlamentul European, pe baza voturilor date de un grup de europarlamentari, la propunerea Monicăi Macovei.

“Împreună cu Cristian Preda, l-am propus pe Mihai Șora să primească acest premiu, pentru că de 28 de ani, zi de zi, promovează democrația, pluralismul și valorile Cartei Europene a drepturilor și libertăților. Domnul Șora a mers și merge în mod regulat în școli și le vorbește copiilor și tinerilor despre spiritul și valorile europene. Când i-am telefonat pentru a-l întreba dacă acceptă să îl nominalizăm pentru acest premiu, mi-a povestit despre dezbaterile vii pe care le are zilnic în școli, primind tot mai multe invitații, și, cum era de așteptat, mi-a spus că nu face asta pentru o recunoaștere publică, ci din credință, cu bucurie, pentru a învăța și discuta cu tânăra generație despre valorile europene, libertate și spirit critic”, explică Monica Macovei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În fiecare an, Parlamentul European acordă Premiul Cetăţeanul European unei persoane, unui grup ori asociaţii şi organizaţii care au avut reuşite excepţionale şi s-au implicat în activităţi de promovare a înţelegerii şi integrării cetăţenilor statelor membre UE, de cooperare culturală, proiecte legate de Anul European şi în activităţi care exprimă valorile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Ceremonia din acest an va avea loc pe 9 octombrie, la Bruxelles. Premiul Cetățeanului European pe 2018 va fi decernat și Asociației MagiCamp.

Articolul anterior

InGENIOUSly Continental: Studenții au creat mașini care decid singure ce traseu să urmeze

Articolul următor

Amber recrutează doi "veterani" în gaming și își mărește echipa

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share