Banner

Amber recrutează doi “veterani” în gaming și își mărește echipa

Cel mai important nume al gaming-ului independent românesc continuă strategia de creștere pe plan internațional, demarată prin deschiderea a două birouri în SUA, în 2017, și pune bazele unei rețele de studiouri dezvoltatoare de jocuri. Prin această strategie, își propune să concureze cu cele mai reputate companii de gaming din lume.

Pentru a susține această creștere, doi veterani ai industriei de jocuri din România, Mihai Sfrijan, ex-GM al King România, și Viorel Marinescu, fost Head of Operations al Electronic Arts România, s-au alăturat echipei de management a Amber. Cei doi vor coordona crearea și dezvoltarea rețelei, pentru a maximiza potențialul creativ și comercial al studiourilor interne, pe plan local și internațional.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“De doi ani, Amber s-a angajat într-un proces de transformare dintr-o firmă de servicii într-o agenție creativă. Astăzi, studioul aduce sub umbrela sa echipe creative, cu obiective precise și proiecte extrem de diverse. Rețeaua Amber este alcătuită din Lorraine, Avalon și Amber Live Ops, și cred că talentul și viziunea acestor studiouri vor genera succes internațional”, declară Mihai Sfrijan, Head of Studios în cadrul Amber.

Lorraine este un studio bucureștean specializat în jocuri midcore multiplayer, precum Rumble Heroes, titlu ce va fi lansat oficial în iulie. Primul proiect a fost jocul Link Twin, premiat cu argint la conferința Pocket Gamer Connects din Londra. Avalon este un studio specializat în jocurile pentru mobil de tip casual puzzle, care a realizat, în parteneriat cu Disney, jocul Cinderella Free Fall. Amber Live Ops operează multiple jocuri pentru clienți externi, precum Gameloft sau Outfit 7. Avalon lucrează la Funko Pop, un proiect realizat împreună cu NBC Universal, iar Amber Live Ops se concentrează pe titlurile My Talking Hank și City Mania. În acest moment, Amber caută noi oameni pentru toate studiourile. Sunt disponibile poziții pentru producători, manageri de proiect, manageri de produs, developers sau artiști.

Cei mai noi membri ai echipei manageriale completează suita executivă compusă din Mihai Pohonțu (CEO Amber, ex-VP pe platforme emergente la Samsung Electronics, VP Product Operations la Disney Interactive și fondator al Electronic Arts în România), Dragoș Hâncu (GM Amber, fost Senior Development Director la EA România), Scott Humphries (Head of Product Development, fost Executive Producer la Disney și EA), Tudor Postolache (Head of Operations, ex-Director Global Test Organization la EA), Iulian Anton (Executive Producer), Raluca Iorga (Finance Controller) și Ana Pohrib (People Ops).

Amber are 220 de angajați în biroul central din București și deține două birouri satelit, în San Francisco și Los Angeles. În 2018, estimează că va realiza o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari și este compania de software cu cea mai rapidă creștere din România, conform Inc. 5000 Europe, și locul 463 între companiile europene. În afara creației de jocuri originale, oferă soluții de live ops, co-dezvoltare și servicii, pentru clienți precum Disney, Epic Games, NBC Universal, Scopely, Glu, Kixeye, That Game Company.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share