Ministrul pentru mediul de afaceri: România a luat fața celorlalte țări, la negocierea cu Volkswagen

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, a înaintat Parlamentului un proiect de declarație privind sprijinirea demersurilor României pentru construirea unei uzine Volkswagen în zona Arad. 

Negocierile duse cu gigantul german au avut loc cu ușile închise, afirmă Oprea, iar cele două părți au căzut de acord asupra confidențialității discuțiilor. Totuși, ministrul susține că România a luat fața celorlalți competitori. “Am prezentat o strategie de atragere a acestei investiții, finalizată cu prezentarea ofertei de țară. Confidențialitatea asupra discuțiilor a fost agreată împreună cu reprezentanții concernului. Ce pot spune este că am fost în contact cu decidenții din consiliul de administrație și consultanții înaintea competitorilor noștri”.

Până luna trecută, zarurile păreau aruncate în favoarea Turciei, ca locație pentru noua linie de producție a Volkswagen. Intervenția turcă din Siria a schimbat planurile concernului german, care, supus tirului mediatic al presei occidentale, ia în calcul reorientarea spre alte țări. Pe lista scurtă a celor șase state rămase, România și Bulgaria au devenit noile favorite, iar Oprea afirmă că România ar fi prezentat “cea mai competitivă ofertă” și, în plus, oferă un sprijin financiar de la stat mai mare decât țara vecină.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share