Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită: șeful TAROM “zboară” de la conducerea companiei, după cel mai bun an din ultimul deceniu

Werner-Wilhelm Wolff şi-a anunţat, astăzi, finalul mandatului în funcţia de director general al companiei naţionale TAROM, la un un an şi patru luni de la preluarea conducerii operatorului aerian.

Noul director general al TAROM va fi un om din domeniu, un om de meserie, “care va ţine cu compania aeriană”, a anunțat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Potrivit surselor G4Media.ro, directorul operațiunilor de zbor din Tarom, Florin Susanu, îl va înlocui pe Werner Wolff (foto, stânga). “În timpul primului meu mandat, domnul Mihai Tudose (n.r. fostul premier) mi-a sugerat să-l aducem pe domnul Wolff. Eu nu am fost de acord să-l pun la TAROM şi l-a pus dânsul. După ce am plecat, nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă rog, l-a pus, asta ştim cu toţii că l-a pus, şi vedem unde a ajuns TAROM”, a afirmat Cuc, la TVR.

În 2018, TAROM şi-a majorat cota de piaţă în România, cu 1,4 la sută, prin creşterea cu 40 la sută a numărului de pasageri pe rute interne, faţă de 2017. Pentru 2018, operatorul aerian a raportat vânzări mai mari cu 49,63 milioane de dolari faţă de 2017 (+21 la sută), iar veniturile totale sunt pe plus cu 21 la sută, până la 1,41 miliarde de lei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Vânzările totale (cu taxe incluse) au crescut cu 21 la sută, la peste 237,1 milioane de dolari. Cel mai mult au urcat vânzările pe rute externe, cu 22 la sută, cu o creştere cu 14,77 la sută a numărului de pasageri pe curse internaţionale. Vânzările interne au crescut cu 18 la sută. Numărul total de pasageri transportaţi de TAROM pe curse regulate, în 2018, a depăşit 2,74 milioane, în creştere cu 20 la sută raportat la 2017. Este cel mai mare număr de pasageri din ultimii zece ani, consemnat de companie.

Potrivit rezultatelor preliminare la finalul lui 2018, profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare (indicatorul EBITDA) era pozitiv, de 10,897 milioane de lei, faţă de minus 33,269 milioane, în 2017. De altfel, este prima oară când EBITDA creşte după 2015. TAROM şi-a redus și pierderea cu 23 la sută, respectiv cu circa 40 de milioane de lei, față de 2017, când aceasta s-a ridicat la 172,36 milioane. TAROM și-a îmbunătățit rezultatele și în ianuarie, când cifra de afaceri a crescut cu 25 la sută față de acceași lună a anului 2018. Numărul de pasageri transportați de TAROM a crescut cu 17 procente, în aceeași perioadă.

Înainte de a fi numit la TAROM, Werner Wolff a fost director executiv al Banat Car, dealerul BMW din Timișoara și Arad. TAROM este membră a Alianţei SkyTeam, din 25 iunie 2010, și operează peste 50 de destinaţii proprii şi deservite de partenerii code share. Deţine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcătuită din 25 de aeronave, şi este membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), din 1993.

Articolul anterior

The Lawyer European Awards: Zamfirescu Racoți & Partners are cea mai bună echipă de litigii din Europa

Articolul următor

Gigantul francez Thales a inaugurat un Centru de Excelenţă în Inginerie unic în România și va ajunge la 1.000 de angajați, în următorii 3 ani

Articole din aceeași categorie
Total
13
Share