O artistă de origine română, în finală pentru a expune în Trafalgar Square din Londra

Foto: D K N Y

Artista de origine română Andra Ursuţa este pe lista finală pentru a expune lucrarea “Untitled” la The Forth Plinth din Trafalgar Square, Londra.

Şapte artişti au fost nominalizaţi pentru a-şi instala lucrările pe The Forth Plinth, iar Andra Ursuţa este unul dintre ei. Doi artişti vor fi declaraţi câştigători, luna viitoare, iar lucrările lor vor fi în centrul atenţiei în 2026 şi 2028. 

Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când prima operă de artă a fost dezvelită pe soclul gol, iar de atunci 14 sculpturi diferite au fost amplasate în acest spaţiu. În Piaţa Trafalgar există un piedestal liber, cunoscut sub numele de The Forth Plinth, care este folosit ca loc pentru lucrări de #artă şi instalaţii temporare. A devenit o platformă dinamică pentru arta şi dezbatere contemporană și aruncă o lumină nouă asupra pieţei istorice din Londra, renumită pentru reperele sale, inclusiv Galeria Naţională.

Candidatura Andrei Ursuţa poate fi susţinută prin vot, până în 12 martie, la: https://shorturl.at/dJS39.

Prietenii noștri de la Generix Group Romania ne susțin să descoperim, în fiecare zi, oameni care inspiră. Poți afla mai multe despre ei aici: https://bit.ly/3oWaG8b

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share