O companie chineză investește 17 milioane de euro într-o fabrică de aparate de iluminat și vrea să angajeze 800 de oameni

Glorious Lighting din Brăila, înființată pe 17 martie 2017, are drept unic asociat persoana juridică Liting Universal, din Shanghai, China.

Noua unitate de producție a grupului chinez a fost inaugurată ieri, după o investiție de 17 milioane de euro. Compania va angaja, într-o primă fază, 200 de persoane, și plănuiește să mai investească, în următorii cinci ani, 15 milioane de euro, şi să ajungă la 800 de angajați. Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine locația Centrului European pentru producţie, dar şi hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

Grupul Liting Universal a primit de la statul român, în 2017, un ajutor de 1,3 milioane de euro, pentru fabrica deschisă pe locul fostului Centru Comercial Armonia. Unitatea este specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED. Întreaga linie de producție a grupului vizează partenerii acestuia din România şi din restul Europei. Fabrica are acum circa 110 angajați. Liting Universal Group, compania-mamă, din China, are o cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Articolul anterior

Tinerii nu se înghesuie să lucreze sub "aripa" lui Dăncilă. Perioada de înscriere la Programul de Internship al Guvernului, prelungită

Articolul următor

Profi devine prima rețea cu 1.000 de magazine din România

Articole din aceeași categorie
Total
11
Share