Tinerii nu se înghesuie să lucreze sub “aripa” lui Dăncilă. Perioada de înscriere la Programul de Internship al Guvernului, prelungită

Studenţii şi tinerii absolvenţi pot aplica pentru înscrierea la Programul de internship al Guvernului până în 26 mai.

Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână, pentru a oferi posibilitatea tinerilor să aplice pentru unul dintre cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice. Înscrierile se fac online, iar formularul este disponibil aici.

Candidaturile vor fi evaluate în 27 și 28 mai. Rezultatele vor fi publicate în 29 mai. Aplicațiile vor fi evaluate între 29 mai și 5 iunie, iar în 6 iunie vor fi publicate rezultatele. Între 12 și 26 iunie sunt programate interviurile pe Skype, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 28 iunie. Programul Oficial de Internship al Guvernului se deschide în 15 iulie și se închide în 13 septembrie.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Ei au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii.

Programul include participarea stagiarilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii, training-uri şi workshop-uri tematice. Pe perioada Programului, vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 2.080 lei brut, iar la final vor primi un certificat şi o scrisoare de recomandare.

Programul Oficial de Internship al Guvernului a debutat în 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri. În 2015, au fost 300 de stagiari, în 2016 au fost 200, în 2017 – 100, iar anul trecut au participat 200 de tineri. De la debut, 975 de tineri au absolvit şi fac parte din reţeaua de alumni a Programului.

Articolul anterior

EY România: Departamentul de Asistență Fiscală și Juridică are un nou Partener

Articolul următor

O companie chineză investește 17 milioane de euro într-o fabrică de aparate de iluminat și vrea să angajeze 800 de oameni

Articole din aceeași categorie
Total
3
Share