O româncă de 24 de ani, cetățean de onoare al capitalei Coreei de Sud

În 15 noiembrie, Silvia Pencu, studentă la Korea University, unde are ca specializare atât Media și Comunicare, cât și Studiul Relațiilor Internaționale, a primit titlul de cetățean de onoare al acestui oraș.

Românca, de loc din comunca Colelia, județul Ialomița, a ajuns în Coreea de Sud printr-o burse de studiu completă, oferită de guvernul țării asiatice, iar acum se adaugă unei liste pe care apar personalități din toată lumea, precum actorul Jackie Chan, Guus Hiddink, antrenorul olandez care a calificat Coreea de Sud în semifinala Campionatului Mondial din 2002, jucătorul de fotbal american Hines E. Ward, Christopher Hill, fost ambasador al SUA în Coreea de Sud, Michael Sandel, profesor la Universitatea Harvard, sau Suzy Menkes, editorul Vogue International.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit Iscodescu.ro, Silvia a fost recomandată de primăria din Gangdong, un district al Seulului, unde a făcut un internship, în 2017. Ea a fost apreciată pentru promovarea României în școlile din Gangdong și pentru că a predat limba engleză în centre sociale unde învață copii din medii defavorizate. A participat și la un panel motivațional cu primarul din Gangdong, alături de care a vorbit despre visuri și împlinirea lor.

“Cred însă că un loc însemnat l-a avut rolul jucat în cadrul Summitului KIS G100 Dokdo, la care au participat studenți din 100 de țări și în cadrul căruia am fost nominalizată liderul Europei. Acest summit are o însemnătate deosebită pentru coreeni, întrucat Dokdo este o insulă care, deși aparține de drept Coreei, conform legii internaționale, este disputată de Japonia ca fiind de drept a ei. Promovarea insulei Dokdo reprezintă un simbol pentru Coreea, întrucât reprezintă dovada vie că este un stat hegemon în fața Japoniei, care a colonizat-o în urmă cu 108 ani”, explică Silvia Pencu.

Pentru a deveni cetățean de onoare al capitalei Coreei de Sud, candidații trebuie să fi locuit în Coreea timp de trei ani consecutiv sau peste cinci ani în total, “să fi contribuit la dezvoltarea orașului Seul și la calitatea vieții locuitorilor, să fi devenit un exemplu atât pentru localnici, cât și pentru rezidenții străini”, sau să fie personalități de peste hotare, care merită acest statut.

Articolul anterior

Ex-vicepreședintele executiv al Bancpost este noul şef al riscului la Patria Bank

Articolul următor

Cei 2.000 de salariați Luxoft din România au un nou "patron": americanii de la DXC Technology

Articole din aceeași categorie
Total
4
Share
Close