Foto: 24secunde.ro

Sabrina Ionescu, baschetbalistă născută în SUA, din părinți români (Liliana Blaj și Dan Ionescu), se numără printre sportivele nominalizate pentru Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award. Primul este trofeul acordat celei mai bune jucătoare ale sezonului, iar al doilea recompensează cel mai bun conducător de joc din baschetul universitar feminin – Division I – Women’s College Basketball -, în fiecare sezon.

Aflată la cel de-al 2-lea sezon în NCAA, Sabrina a obținut deja un trofeu individual în sezonul 2017-18: a fost desemnată cea mai bună jucătoare în Conferința Pac-12. A fost jucătoarea cu cele mai multe puncte marcate și cele mai multe pase decisive, în această conferință, în actualul sezon, și este jucătoarea cu cele mai multe triple-double-uri din istoria ligii universitare de baschet feminin. În sezonul 2017-18, Sabrina Ionescu a realizat cinci triple-double-uri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

După primele două sezoane în NCAA, Sabrina Ionescu are 67 meciuri disputate, toate ca titular, și o medie de 17 puncte pe meci. Ea a fost campioană mondială U17, alături de echipa națională a SUA, în 2014. A fost convocată și a jucat și pentru echipa U23 a SUA, în vara anului trecut.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

Premieră medicală în sud-estul Europei: primele intervenții de chirurgie cardiacă, efectuate cu ajutorul robotului chirurgical

Echipa medicală chirurgicală a Spitalului Monza a adus în premieră în România,…

Primul specialist software clujean, certificat ca Blockchain Solution Architect

Norbert Szappanos, Chief Technology Officer al companiei RebelDot, este primul specialist software…

Universitatea de Medicină din Târgu Mureș va avea o filială în Germania

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, prof.…

O româncă de 24 de ani, cetățean de onoare al capitalei Coreei de Sud

În 15 noiembrie, Silvia Pencu, studentă la Korea University, unde are ca…