Cea mai amplă conferință IT&C din România revine, săptămâna viitoare, cu ediția aniversară cu numărul #10. Pe 21 și 22 iunie, în București la Romexpo, Pavilion B1, sunt așteptați peste 3.500 de developeri și profesioniști IT.
Organizatorii au pregătit 14 scene, pe care se vor dezbate cele mai abordate subiecte ale momentului din industria IT. 110 speakeri naționali și internaționali, de la Meta, Netflix, Google, GitHub, PayPal, Nvidia, Microsoft, Huawei Europe, King și alte nume mari vor sosi la Romexpo. Participanții vor afla ultimele tendințe în tehnologiile de top și predicțiile despre cum va arăta viitorul in industria IT.
Evenimentul se va desfășura între orele 10-17, în zonele destinate conferințelor și în zona expozițională, unde vor fi prezente 60 de companii care activează în IT. Startul oficial va fi miercuri, 21 iunie, la ora 10, pe Main Stage. În deschidere va fi discursul sponsorului principal al evenimentului, MassMutual Romania.
- Conectarea și colaborarea creativă, rolurile pe care trebuie să le susțină designul biroului. #HyperCollaboration
- Raluca Prodan, fondatoarea primei clinici de longevitate din România
- Tudor Ionescu (CBRE): “Noaptea Companiilor e mai mult decât un târg de joburi – este o ocazie unică prin care angajatorii își pot prezenta povestea”
Programul pe Main Stage continuă de la 10:50, cu o discuție de tip Panel. Tema discuției va fi “Reglementări în Inteligența Artificială în România”. Se alătură discuției Ioan Istrate, consilier la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Elena Ovreiu, PhD, CEO & Co-founder BIOdyssey. Health Innovation Hub, și Radu Stefan, Artificial Intelligence Business Consultant.
“DevTalks a devenit un punct de referință în comunitatea IT din România. Aduce împreună experți, dar și pasionați IT, într-un mediu propice pentru schimbul de insights și inovație. Evenimentul a devenit o adevărată sursă de inspirație și contribuie direct la modelarea viitorului tehnologiei în România. Cu fiecare ediție, oferă acces la informații-cheie din industrie, printr-un line-up de speakeri internaționali de renume și prin companiile prezente în zona expozițională. DevTalks a devenit un catalizator pentru tehnologie, inovație, colaborare și creștere profesională”, spune Roxana Sluser, Project Manager @ DevTalks.
Pe scenele DevTalks se vor remarca și:
- Netflix, Inc.: Tejas Chopra – Senior Software Engineer
- Nvidia: Ekaterina Sirazitdinova – Senior Data Scentist
- Meta: Avinav Pashine – Product Manager
- Google Cloud: Abdelfettah Sghiouar – Senior Cloud Developer Advocate
- PayPal: Nataliya Remez – Director of Platform Engineering
- Microsoft: Reza Rahman – Principal Program Manager
- Huawei Europe: Berta Herrero – Head of Equality
- Sonar: Phil Nash – Developer Advocate
Câteva dintre cele mai așteptate sesiuni sunt:
- Multimodal Generative AI Demystified – Ekaterina Sirazitdinova: Inteligența artificială generativă multimodală s-a dezvoltat mult în ultima vreme. Poți crea imagini, videoclipuri și sunete realiste pe baza unor texte. Totuși, din cauza complexității modelelor, poate fi o provocare să înțelegi modul în care funcționează și cum sunt aplicate. Prin această sesiune, Ekaterina va scoate în evidență tehnicile prin care se folosește inteligența artificială generativă multimodală. Keynote-ul se adresează tuturor celor interesați de starea actuală a inteligenței artificiale și de potențialul său de a crea experiențe multimedia cât mai realiste și captivante.
- The top 5 JavaScript issues in all our codebases – Phil Nash: Cu toții încercăm să codăm cât de bine putem, dar uneori lucrurile nu stau așa cum ne dorim. Privind datele provenite din scanarea a mii de proiecte, putem găsi cele mai frecvente probleme din bazele de cod ale dezvoltatorilor JavaScript. Pe parcursul sesiunii, vom analiza provocările ce afectează proiectele JavaScript din toată lumea. Vom înțelege de ce sunt considerate probleme. În plus, vom învăța cum să le detectăm și cum să le evităm. La finalul keynote-ului, vei câștiga mult mai multă încredere în propria bază de cod și, poate, vei descoperi câteva lucruri de rezolvat.
Participanții la a zecea ediție DevTalks pot explora o gamă variată de activări și inovații: de la Tech Edu Area, zona cu patru ateliere pentru copiii care-și doresc să se inițieze în programare, robotică, dar și să învețe cum să se protejeze în mediul online, până la Mobility Area, unde pasionații de tehnologie au ocazia unică de a testa mașini Hi-Tech în zona de Test Drive, din afara Pavilionului B1. Au șansa de a le descoperi și pe cele expuse în incinta Pavilionului B1, într-o zonă special construită și susținută deȚiriac Auto, cu marca Mercedes-Benz.
DevTalks Romania este organizat cu sprijinul sponsorului principal, MassMutual Romania, căruia i se alătură companiile susținătoare:
- Stage Partners: _VOIS, Booking Holdings, Google, Happening, Idemia, METRO.digital, Moon Active, Nagarro, Playtika, The Estée Lauder Companies Bucharest Global Technology Center, UniCredit, Vodafone.
- Tech Area Partners: Connections Consult, IDS Consulting, HCL Technologies, LucaNet, Luxoft, Systematic, S&P Global.
- Gold Partners: 1&1 Internet Development, Amazon, Amdaris, DB Global Technology, EPAM, Every Matrix, IBM, In The Pocket, LSEG, Molson Coors GBS, Revolut, R Systems Europe, Société Générale Global Solution Centre, SoftServe, Stefanini, Thales, Thoughtworks, Tremend Software Consulting, Verifone.
- Tech Supporters: Accenture, Arvato Systems, Ciklum, Finastra, Kontron, Mergify, P&G, Swissquote, Siemens, Quadcode.
- Tech Edu Area Partners: Academia Micilor Developeri, Logiscool, Mind Hub, Salvați Copiii.
- Parteneri logistici: Black Cab, Cabina Trăsnită, Donuterie, Heineken, Mobexpert, Mobila Dalin, Rice‑up, Viva Telecom, Therme București.
Profesioniștii în IT care își doresc să se participe la DevTalks 2023 se pot înscrie aici.