Olandezii de la Prolyte au deschis a doua fabrică în România

A doua unitate de producție Prolyte Products – parte a Prolyte Group, specializat în realizarea de structuri ușoare din aluminiu, pentru evenimente publice – a fost inaugurată săptămâna trecută, la un an de la deschiderea primei fabrici de la Piatra-Olt, după o investiție de peste 18 milioane de lei.

Fabricile grupului Prolyte din județul Olt au livrat scene și decoruri metalice pentru spectacole precum Eurovision, concerte precum cele susținute de André Rieu sau Robbie Williams. În România, Prolyte a livrat echipamente prin compania Arena Events, către festivalul Untold, Liberty Parade, Neversea, Radio Zu, Europa FM Live pe plajă.

Noul proiect, care dublează capacitatea de producție a companiei, de la Piatra-Olt, a fost co-finanțat din fonduri europene, cu susținerea EximBank. Banca a acordat facilități totale în valoare de 15,7 milioane de lei, destinate atât derulării investiției, cât și asigurării fondurilor necesare desfășurării activității curente ale societății. “Spuneam anul trecut că parteneriatul cu Prolyte Group nu este unul foarte lung – colaborăm din 2012 -, dar este unul solid și ne dorim să-l dezvoltăm. Acum, odată cu inaugurarea noii hale de producție, reușim să realizăm acest lucru. Reușim să oferim soluțiile financiare necesare unei companii ce are potențialul de a implementa proiecte sustenabile, cu efecte pozitive atât la nivelul activității sale, cât și pe orizontală, prin crearea de noi locuri de muncă”, declară Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Grupul Prolyte a început în 1991, cu compania Prolyte Products BV, iar în România ca SC Lite Structures-Ro, în 2003. În 2010 a devenit Prolyte Group, rezultat al fuziunii la nivel internațional a companiilor Prolyte Group BV și Lite Structures Holding. Prolyte Group este unul dintre cei mai mari producători de schele de aluminiu, scene și soluții structurale din aluminiu. Cu sediul central la Leek, Olanda, un depozit principal în Germania și unități de producție în România, Prolyte este lider pe piața globală și deservește clienți din întreaga lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share