OMV Petrom sponsorizează, cu 10 milioane de euro, primul spital specializat de oncologie pediatrică

Compania OMV Petrom va contribui cu zece milioane de euro la proiectul Asociației Dăruiește Viață, pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Din cele zece milioane de euro, cinci milioane vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator, și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului. Restul de cinci milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare şi electrice și amenajări interioare.

Anul trecut, în stațiile OMV și Petrom din țară s-au strâns peste 50.000 de euro, prin donațiile de la clienți, Campania va continua și în următorii doi ani, astfel încât orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui în continuare la finalizarea spitalului. “Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost impresionată de numărul mare de români care sprijină cu donaţii acest spital. Există cauze ce pot părea imposibil de realizat și e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, când acestea sunt importante pentru un număr mare de oameni, visul va deveni realitate”, spune Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Decizia OMV Petrom este o adevărată șansă pentru copiii bolnavi de cancer din România și pentru familiile lor, și o confirmare a investiției făcute de fiecare dintre donatorii și dintre sponsorii noștri. Este o dovadă de solidaritate și de cât de puternici putem fi toți, cu mic și mare, dacă suntem solidari.

Oana Gheorghiu

Asociația Dăruiește viață

“Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este, cu siguranță, cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață, pentru spitalul oncologic, și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, declară Carmen Uscatu, Asociația Dăruiește Viață.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie. Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistică a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL). Spitalul va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.Asociația Dăruiește Viață a demarat, în 2017, proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private. Asociația și-a propus ca  spitalul să fie dat in folosință în 2020.

Articolul anterior

SAP: Top 3 tendințe în HR, pe care companiile trebuie să le aibă în vedere, în 2019

Articolul următor

Cum au evoluat salariile în IT, în România, în ultimii cinci ani: de la 5.000 de lei, în 2014, la peste 10.000, în 2018

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share