Peste 3.000 de farmacii folosesc platforma pentru comenzi şi comunicare online GoPharma

În primul an de la lansare, GoPharma, platforma digitală dedicată farmaciilor, producătorilor şi distribuitorilor, şi-a dublat lunar numărul de farmacii înregistrate și a trecut de 100.000 de comenzi.

GoPharma este primul marketplace online din România care funcţionează 24 de ore din 24 şi conectează în timp real farmaciile cu distribuitorii și producătorii de medicamente. Aceștia accesează platforma pentru a publica lista de produse şi ofertele, campaniile de marketing şi informaţiile de interes pentru clienţi, în timp ce farmaciile emit comenzi şi urmăresc statusul livrărilor.

Unul dintre avantajele platformei constă în posibilitatea de a efectua comenzi și în afara orelor de program sau în weekend, ceea ce asigură beneficii de eficientizare a procesului de comandă și de reducere a costurilor cu distribuția produselor. Platforma reprezintă o soluţie reală și pentru distribuitorii mici şi mijlocii, ce deţin o cotă importantă din piaţa farmaceutică din România, dar care nu pot susţine independent portaluri proprii, generatoare de costuri mari de dezvoltare şi mentenanţă. “Lansarea GoPharma a venit, practic, ca parte a unei viziuni legate de noul mediu de business, în care adaptarea la digitalizare reprezintă cheia. Tipologia clienților (farmacii și distribuitori) s-a schimbat, atât la nivel de marketing, cât și la cel de activitate curentă, iar industria software trebuie să fie motorul acestei evoluții”, declară Marius Ciupercă (foto), director general Setrio Soft.

În mai 2017, pe platformă erau 28 de distribuitori la nivel național și regional activi, cu întreg portofoliul de produse, dar și cu multe promoții generale sau exclusive. Alți trei distribuitori se află în curs de implementare. “Pentru 2017, avem în target creșterea vânzărilor prin platformă cu cel puţin 50 la sută, dar și dezvoltarea aplicației pentru dispozitive mobile”, afirmă Marius Ciupercă. A&G Med, Bioprest, Deltafarm, Dona. Logistică, Estrade Distribution, Farmaceutica Remedia, Farmacordis, Green Power Distribution, Nobel Med, TIS Farmaceutic sau Vector Internațional sunt câteva dintre numele cu rezonanță la nivel regional sau naţional, aflate printre cei care primesc și onorează comenzile prin GoPharma.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share