Peste 450 de angajați de la Contitech vor fi “școliți” de companie pentru a-și îmbunătăți competențele digitale

Conti-Tech Fluid Automotive implementează pentru angajații săi din Carei, județul Satu Mare, un proiect ce vizează îmbunătățirea competențelor lor digitale.

Programul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cu o valoare totală de 1.034.858,43 lei. Asistența financiară nerambursabilă este de 517.429,19 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 17 de luni, între 1 septembrie 2021 și 31 ianuarie 2023.

Obiectivele general ale proiectului sunt îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini digitale, și creșterea performanțelor profesionale pentru 454 de angajați ai companiei, care activează în sectoarele economice cu potențial competitiv, respectiv din domeniile de specializare inteligentă. Ei vor urma programe de formare în domeniul alfabetizării digitale și TIC – competențe digitale de bază și competențe digitale avansate. Dintre participanți, minimum 114 sunt femei, cel puțin 23 au între 55 și 64 ani, iar minimum 410 vor dobândi o calificare ce atestă participarea la acest program.

Printre programele de formare ce vor fi organizate de Contitech se numără cele de “Dezvoltare competențe digitale de bază”, “Concepte de mentenanță (Preventivă, Reactivă, Predictivă)”, “Cyber Security Specialist”, “Dezvoltare competențe de mentenanță a roboților industriali – roboți Kuka”, “Dezvoltare competențe de programare a roboților industriali – roboți Kuka”, “Dezvoltare competențe digitale – nivel avansat – utilizare MS Powerpoint, MS Excel, MS Access, MS Word”, “Dezvoltare competențe digitale de specialitate (curs SAP Key User)”, “Dezvoltare competențe digitale în proiectare cu 3D Experience (Catia V6)” sau “Dezvoltare competențe pentru utilizarea platformei PLATO 1 (FMEA tool)”.

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 este implementat la nivel național de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ca Autoritate de Management, iar la nivel regional de Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – Regiunea Nord-Vest, organism intermediar ce monitorizează implementarea proiectului.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share