Peste 7.700 de farmaciști și lucrători în depozitele de medicamente, în prima linie a luptei cu coronavirusul

Mai mult de 5.550 de farmaciști și asistenți de farmacie asigură permanența și continuitatea activității în farmacii, în pofida expunerii continue la riscul de infectare cu coronavirusul. Aprovizionarea cu medicamentele necesare pacienților și medicilor este susținută de peste 2.200 de lucrători din depozite și șoferi.

Farmaciștii sunt primii specialiști în sănătate, la care apelează pacienții, în vreme ce oamenii din depozite și șoferii asigură livrarea a peste două milioane de cutii de medicamente, în cel mai scurt timp și în condiții de siguranță și confort către spitale, către unitățile spitalicești aflate în carantină și farmacii.

Potrivit Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), au fost situații izolate de îmbolnăviri ale personalului, care au determinat intrarea în carantină a acelor farmacii. “La începutul crizei, atmosfera era una de îngrijorare. Însă simțul datoriei a fost mai puternic și, în scurt timp, fiecare angajat din depozit, șofer, farmacist și asistent de farmacie și-a asumat rolul important în prima linie de susținere a populației, a pacienților din spitale și a medicilor responsabili de tratarea pacienților infectați”, spune Anca Babeș, director executiv ADRFR.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

În această perioadă, au fost realizate investiții semnificative pentru sporirea măsurilor de protecție și siguranță pe fluxul de aprovizionare și comercializare. Pe lângă dotarea cu măști, mănuși, paravane de plexiglas, dezinfectanți, a fost adăugat și un pachet suplimentar, ce cuprinde combinezoane (șoferi), botoși de unică folosință și ochelari de protecție (șoferi), șervețele antibacteriene, vizete și vitamine. În plus, pentru a preveni riscul de infectare, la toate depozitele membrilor se efectuează proceduri de dezinfectare generală la fiecare interval de 48 de ore.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE ASOCIAȚIA DISTRIBUITORILOR ȘI RETAILERILOR FARMACEUTICI DIN ROMÂNIA

Înființată în 2003, reprezintă peste 50 la sută din piața de distribuție și retail farmaceutic autohton. Prin acțiunile sale și ale membrilor săi, veghează și contribuie la dezvoltarea mediului farmaceutic autohton. Din iulie 2012, ADRFR este membru cu drepturi depline al GIRP – Groupement International de la Repartition Pharmaceutique (Asociația Europeană a Distribuitorilor Farmaceutici).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share