P&G sprijină educația tehnică: sală de clasă modernă, pentru elevii din Urlați

Noua sală de clasă de la Liceul Teoretic “Brâncoveanu Vodă” va fi construită și dotată cu sprijinul financiar al companiei și cu implicarea angajaților P&G, și va permite elevilor să desfășoare cursuri practice și să atingă excelența în meseria de electronist-automatist, în care se specializează.

Lansată acum patru ani, Școala Tehnică din cadrul Liceului Teoretic “Brâncoveanu Vodă” formează elevii din clasele a VIII-a și a IX-a. Până acum, un elev care dorea să urmeze studii tehnice era nevoit să meargă la Ploiești, cel mai apropiat oraș din zonă. Noua sală de clasă va fi inaugurată în septembrie, astfel încât elevii să poată beneficia de condițiile de studiu moderne, odată cu începerea noului an școlar. Clasa va fi completată cu o programă școlară consolidată  și cu oportunități de pregătire tehnică și practică, în cadrul fabricii din Urlaţi.

Proiectul face parte din angajamentul P&G față de comunitatea locală din Urlaţi, unde compania este prezentă cu una dintre cele mai moderne fabrici de produse pentru îngrijirea părului. Noua facilitate completează o serie de alte activități ce vizează sprijinirea educației, precum acordarea de burse celor mai buni elevi, susținerea participării la concursuri regionale și naționale sau oferirea de oportunități profesionale în cadrul P&G.

Construirea noii clase a fost posibilă și datorită susținerii autorităților locale și a Liceului teoretic din Urlaţi. În plus, 80 de voluntari P&G vor fi implicați în diferite faze și activități ale proiectului. “Suntem bucuroși că inițiativa noastră va îmbunătăți semnificativ condițiile de studiu pentru elevii clasei tehnice. Educația continuă și valorificarea potențialului oamenilor sunt în ADN-ul nostru, și suntem deciși să sprijinim elevii din Urlaţi să-și dezvolte abilități care să le deschidă viitorul, fără a mai fi nevoiți să plece de acasă”, declară Elena Kudryashova, vicepreşedinte pe regiunea Europei de Sud-Est, în cadrul P&G. “Credem cu tărie că şcoala trebuie să se afle în centrul comunităţii. Suntem încântați să dezvoltăm parteneriatul cu P&G, cu un proiect educațional prin care vom oferi un viitor mai bun copiilor din Urlaţi. Un spațiu adecvat de studiu va asigura elevilor posibilitatea de a dobândi competențe practice și de a deveni profesioniști de succes”, completează Roberto Pătrăşcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Parteneriatul dintre P&G și Habitat for Humanity

Din 2013, P&G și-a unit forțele cu Habitat for Humanity România, pentru a ajuta familiile nevoiaşe să obţină o locuință, prin sprijin financiar și prin voluntariatul angajaților de la sediul central din București și de la fabrica din Urlaţi, Prahova. În ultimii patru ani, circa 200 de voluntari P&G au lucrat pentru a construi case ce au găzduit 20 de familii.

DESPRE PROCTER & GAMBLE

Deservește clienți din întreaga lume și are în portofoliu mărci importante, precum Always, Ambi Pur, Ariel, Fairy, Gillette, head&shoulders, Lenor, Oral-B, Pampers, Pantene, Tide. Comunitatea P&G cuprinde operațiuni în circa 70 de țări.

DESPRE HABITAT FOR HUMANITY

Este o organizație non-profit, prezentă în 70 de țări, cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Prezentă de 21 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre, pentru grupuri vulnerabile. Cu sprijinul a peste 32.000 de voluntari, străini și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 69.000 de oameni să aibă o casă decentă sau să-și îmbunătățească condițiile de locuit. În cei opt ani de activitate în județul Prahova, organizația a construit și renovat locuințe pentru familii cu venituri mici, a construit un centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăeni și a realizat intervenții la sistemele de încălzire, pentru a reduce riscul de incendiu.

Articolul anterior

Companiile multinaţionale pot transfera lucrători în România pentru o perioadă mai lungă de timp

Articolul următor

Agricultura bate record după record: România redevine "grânarul Europei"

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share