Philip Morris investește aproape jumătate de miliard de euro la Otopeni și angajează încă 300 de oameni

Producătorul american de ţigarete pregătește o investiţie de 490 milioane euro pentru fabrica de la Otopeni, într-o nouă unitate de producţie de stick-uri de tutun, destinate produsului fără fum, Iqos.

În martie, Philip Morris International a anunţat că a investit circa 300 de milioane de euro pentru transformarea unei fabrici de ţigări din Grecia într-o unitate de producţie de stick-uri de tutun, destinate produsului fără fum. În aprilie, reprezentanţii Philip Morris au prezentat proiectul unei investiţii semnificative, în România. “Este un proces de reconversie a fabricii, ce se va termina, în cea mai mare parte, până la finalul anului 2018. Cei 300 de noi angajaţi vor fi angajaţi în următorii doi ani. Numărul total al angajaţilor va ajunge la 970”, afirmă directorul general al Philip Morris România, Branislav Bibić (foto).

Fabrica de la Otopeni va produce exclusiv stick-uri pentru Iqos. O parte a producţiei va acoperi complet nevoile pieţei din România, unde numărul utilizatorilor de Iqos este estimat la câteva zeci de mii, iar restul va fi exportat, în principal, în Uniunea Europeană. “Primele produse, de test, vor ieşi pe linia de producţie în august. Până la finalul anului vom demara exporturile. Cota de piaţă a Iqos în cele mai importante cinci oraşe din România este de unu la sută – o evoluţia extrem de rapidă, ţinând cont că, până anul trecut, nu vindeam în afara Bucureştiului”, a declarat Branislav Bibić, pentru News.ro.

La nivel global, numărul utilizatorilor de Iqos este estimat la aproape trei milioane. Philip Morris a construit o fabrică în Otopeni în 1997, iar mărcile principale de ţigări comercializate în România sunt Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M şi Chesterfield. Philip Morris România a avut anul trecut venituri totale de 228,1 milioane lei şi un profit net de 36,2 milioane, iar numărul angajaţilor era de 674.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share