Platforma crypto Tradesilvania aduce în echipă un fost director al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

Tradesilvania, platforma premium de investiții în criptomonede și bunuri digitale, își extinde echipa de conformitate și management, prin numirea Mihaelei Drăgoiu ca director reglementare și conformitate legală.

Mihaela Drăgoiu preia acest rol după o experiență de peste 20 de ani în Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB). Misiunea sa la Tradesilvania este să dezvolte cadrul de conformitate legală existent al platformei pentru investiții digitale și să-l adapteze la cerințele legale din România și Uniunea Europeană.

Experiența sa în ONPCSB va susține efortul companiei din Cluj de a dezvolta framework-ul de management a riscului și KYC/ KYT (know your customer/ know your transaction). Implicarea Mihaelei Drăgoiu în dezvoltarea legii de prevenire a spălării banilor și armonizarea acesteia cu cadrul legislativ european facilitează și dezvoltarea dialogului dintre domeniul crypto și autorități.

Din 2013, Mihaela Drăgoiu a fost director al Direcției de Supraveghere și Control din ONPCSB – una dintre cele mai importante funcții din acest domeniu, la nivel național. A participat direct la elaborarea cadrului legal în domeniu (legislație primară și secundară), inclusiv Legea Nr. 129/ 2019, care, prin modificarea adusă de OUG nr. 111/2020, include furnizorii de portofele digitale și furnizorii de servicii de schimb între monede virtuale și monede FIAT ca entități raportoare, și autorizarea/ înregistrarea lor. În această perioadă, a reprezentat ONPCSB în Comisia de autorizare a activității de schimb valutar din Ministerul Finanțelor.

A participat la activități și proiecte în domeniul CSB/ CFT pe plan intern (cu diverse instituții ale statului, autorități de supraveghere AML/ CFT, organisme de autoreglementare) și internațional, precum procesul de Evaluare a Comisiei Europene, în colaborare cu experți ai Consiliului Europei a implementării de către România a celei de-a IV-a Directive privind combaterea spălării banilor (UE) 2015/ 849, implementarea proiectului finanțat de Comisia Europeană ce are ca obiect realizarea Evaluării Riscurilor de Spălare a Banilor și Finanțarea Terorismului la nivel național, procesul de negociere aferent Pachetului de propuneri legislative privind CSB/ CFT (Pachetul AML) lansat de Comisia Europeană în iulie 2021.

Tradesilvania oferă acces 24/ 7 la 47 de criptomonede și 107 parități de tranzacționare automată în aplicația mobilă și web cat si servicii OTC (over the counter) de crypto asset management, custodie și infrastructură financiară blockchain pentru clienți persoane fizice, companii sau instituții.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share