Prada a inaugurat a doua sa unitate de producție în România. 300 de oameni vor lucra în fabrica din Sibiu

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

Hipic Prod Impex, o unitate a grupului Prada, a inaugurat, ieri, o fabrică în zona industrială vest a Sibiului.

Construită pe un teren în suprafață de 31.000 mp, fabrica a fost proiectată de arhitectul Guido Canali, autorul Prada Garden Factories, care îmbină arhitectura cu natura, pentru a obține astfel spații luminoase. La festivitatea de ieri au participat, printre alții, membri ai board-ului Prada. Printre ei s-au numărat Massimo Vian, director industrial al grupului Prada, și Daniele Borsi, directorul diviziei genți a acestui brand.

“Fiecare unitate de producție nou construită sau care se extinde demonstrează concret că Sibiul rămâne atractiv pentru investitori prin tot ce oferă. Faptul că un grup prestigios, precum Prada, cu exigențe și standarde foarte înalte, a ales Sibiul ca locație de producție, este cu atât mai îmbucurător, pentru că înseamnă că a constatat un potențial bun în oraș, potrivit unui brand internațional de lux și de mare prestigiu. Deschiderea fabricii Prada este benefică pentru Sibiu în primul rând pentru că va crea noi locuri de muncă, dar și pentru că diversifică industriile reprezentate în oraș”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

La finalul anului trecut, grupul de modă Prada a anunțat că va investi 19 milioane de euro pentru a ridica la Sibiu o fabrică nouă, în care vor lucra 300 de angajați. Producătorul italian de haine, genți și pantofi de lux are fabrici în Italia, Franța, Marea Britanie și România, unde produce doar articole de marochinărie. Produsele companiei sunt prezente în 70 de țări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share