Prima generație de instalatori, absolvenți de învățământ profesional dual, a intrat în pâine la ENGIE

54 de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional dual organizat de ENGIE Romania, a finalizat ciclul de studii și a primit calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Ei s-au alăturat filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele.

În contextul unui deficit de personal calificat pe piața muncii, ENGIE a lansat, în 2018, un program de învățământ profesional în sistem dual. De atunci, au fost selectați și înscriși în această formă de învățământ 115 elevi din București și Brașov. “Entuziasmul celor 54 de absolvenți ne motivează să continuăm investiția în învățământul profesional dual și să formăm noi generații de specialiști în ariile tehnice esențiale pentru companie”, spune Eric Stab, președinte director general ENGIE Romania

În anul școlar 2021-2020, ENGIE a lansat înscrierile pentru încă două clase de învățământ profesional dual, în București și Galați. Pentru calificarea celor 50 de tineri ce vor fi selectați pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE investește două milioane de lei, sumă ce se adaugă celor 5,85 milioane pe care compania i-a investit deja în formarea a 115 elevi din București și Brașov și în dotarea cu aparatura necesară a atelierelor de practică din București.

Programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, pentru anul școlar 2021-2022, este derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România, Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” din Galați. Sunt disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.

Avantaje financiare: până la 1.050 de lei lunar, transport dedicat și masa de prânz

Elevii se bucură de avantaje financiare acordate de companie, pe lângă bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei. Beneficiile oferite de ENGIE sunt bursa lunară de 500 de lei, bursă de merit de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare, supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat, masă de prânz pe durata practicii, condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență, și certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja la Distrigaz Sud Rețele sau ENGIE Servicii, după cei trei ani de studii.

În primul an, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, iar în anii următori această perioadă se extinde până la 120 de zile. În baza parteneriatului dintre companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

Pentru anul școlar 2021-2022, pre-înscrierile se realizează între 4 mai și 30 iunie, iar înscrierile – între 5 și 8 iulie, pentru ambele instituții de învățământ incluse în program. Mai multe detalii se regăsesc pe engie.ro, în pagina dedicată programului. Cei interesați pot afla mai multe informații la nr. de telefon 0749 692 676 pentru București și 0743 654 113 pentru Galați.

Articolul anterior

Doi din trei angajați părinți din România au observat stări de frustrare și anxietate la copii, în pandemie

Articolul următor

O româncă, în juriul care va desemna cel mai important antreprenor al anului, în Québec

Articole din aceeași categorie
Total
16
Share