Prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România

AngioLife (parte din MedLife) a găzduit, în 12 iunie, prima operație intervențională la inimă cu hologramă din România, transmisă în direct. Operația a fost realizată de Dr. Florina Pinte, medic primar cardiologie intervențională și doctor în științe medicale.

Cei care au urmărit transmisiunea au putut vedea tot ce se întâmplă în sala de operații și au devenit parte din echipa medicală. În timpul intervenției, au putut ține în mâini holograma unei inimi umane, care a putut fi văzută cu ajutorul unei prisme. Dr. Florina Pinte a realizat peste 50.000 de proceduri diagnostice (coronarografii, cateterisme cardiace în malformații congenitale de cord și boli valvulare, arteriografii carotidiene, renale și periferice ale membrelor inferioare și superioare) și numeroase proceduri intervenționale de tratament.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Procedura intervențională de săptămâna aceasta a avut ca scop tratarea unei malformații cardiace congenitale denumită persistență de canal arterial (PDA), o maladie ce apare atunci când canalul arterial al unui nou născut nu se închide după naștere, permițând astfel sângelui să treacă din circulația sistemică în cea pulmonară. Pacienții cu PDA medie sau mare pot prezenta simptome ce variază de la respirație grea la efort până la insuficiență cardiacă.

Articolul anterior

Xerox România are un nou director de Resurse Umane

Articolul următor

AFI Europe va avea un nou CEO, din iulie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share