Producătorul și distribuitorul de înghețată Alpin 57 Lux are un nou CEO

Din 17 noiembrie, Mihaela Cuturescu, fost Chief Financial Officer al companiei Alpin 57 Lux, a fost numită în funcția de CEO al producătorului român de înghețată cu sediul în Sebeș, județul Alba. 

Mihaela Cuturescu are o experiență de peste 15 ani în corporate finance, cu expertiză semnificativă în procese specifice ciclului tranzacțiilor, de la inițiere până la implementare, în România. În ultimii zece ani, a fost Manager Transaction Advisory Services la EY România și a acumulat experiență în servicii de analiză diagnostic, finanțe corporative și  audit financiar extern, în domenii ca sănătate, energie și utilități, bunuri industriale, telecom sau FMCG. În 2016, an în care Alpin 57 Lux a fost preluată de trustul Food Union, Mihaela Cuturescu a devenit CFO-ul companiei. 

Alpin 57 Lux este una dintre cele mai mari companii de înghețată din România. Înființată de Ioan Istrate, ca afacere de familie, în 1994, compania a fost preluată de grupul Food Union în 2016. Este unul dintre jucătorii de top în industria înghețatei, produselor de patiserie și în segmentul de legume congelate. Are peste 500 de angajați și produce peste 100 de sortimente de produse, sub zece branduri. Din 2001, produce și distribuie o gamă variată de produse de patiserie și brutărie, care, împreună cu legumele congelate, cumulează circa 20 la sută din vânzările totale ale companiei.

Food Union este lider în industria de bunuri de larg consum și a dezvoltat mărci locale în Europa, Belarus, Rusia, China și Asia Pacific. Este principalul producător de înghețată în Țările Baltice și Danemarca, iar în Norvegia, România, Rusia și Belarus, deține o poziție solidă.

Grupul este format din două dintre cele mai mari companii de produse lactate și înghețată din Letonia – Rīgas piena kombināts și Valmieras piens. Include cel mai mare producător de înghețată din Estonia și Lituania – Premia TKH și Premia KPC, cel mai mare producător danez de înghețată – Premier Is și compania daneză de livrare a înghetaței la ușă – Hjem Is, compania de înghețată din Norvegia – Isbjør, compania de livrare a înghețatei la ușă – Den Norske Isbilen, producătorul român de înghețată Alpin 57 Lux, compania de înghețată din Belarus – Ingman Ice Cream și cel mai mare producător de înghețată din Rusia – Khladokombinat.

Grupul Food Union este susținut de compania de investiții Meridian Capital Limited din Hong Kong și de PAG, una dintre cele mai mari firme de capital privat din Asia.

Articolul anterior

12 profesori și cercetători ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, incluși în topul celor mai importanți oameni de știință din lume

Articolul următor

Silvia Sticlea, prima femeie care devine Country Manager al Nestlé România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share