Profesor român, ales în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

După un proces de selecţie ce a durat mai bine de şase luni, prof. univ. dr. habil. Andrei Terian, prorector cercetare, inovare şi internaţionalizare al Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), a fost ales pentru a face parte din Comitetul Director al Consiliului pentru Educaţie Doctorală din Asociaţia Universităţilor Europene (EUA-CDE).

Asociaţia Universităţilor Europene reprezintă peste 800 de instituţii de învăţământ superior din 48 de ţări și este cea mai importantă organizaţie profesională de acest tip. Consiliul pentru Educaţie Doctorală (CDE) reprezintă viziunea şi politicile EUA cu privire la educaţia doctorală în Europa. EUA-CDE este condus de un Comitet Director (CD) alcătuit din zece membri, în care România are acum, în premieră, un reprezentant. Mandatul membrilor CD este de trei ani.

În timpul mandatului său, Andrei Terian își propune să contribuie la reducerea disparităţilor dintre ţările europene la nivelul educaţiei doctorale, garantarea autonomiei doctoranzilor ca tineri cercetători, instituţionalizarea mai clară a postdoctoratului şi promovarea valorilor şi a imaginii ULBS pe plan internaţional.

Articolul anterior

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti are un nou președinte

Articolul următor

Bosch a deschis un centru de vaccinare în fabrica pentru componente auto electronice din Cluj

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share