Prysmian a inaugurat noua fabrică de cabluri de fibră optică din România, în care a investit 25 de milioane de euro

Foto: Fernando Luna Arce / Forbes

Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri și sisteme electrice și de telecomunicații, a inaugurat astăzi, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa.

Nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro, pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste opt milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, ceea ce îi oferă capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

La ceremonia de inaugurare au participat, printre alții, Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România, Valerio Battista, CEO al Grupului Prysmian, Philippe Vanhille, Senior Vice President Telecom Business Prysmian Group, Francesco Fanciulli, CEO pentru Regiunea Europei Centrale şi de Est. “În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă. Continuăm să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how. Am fost implicaţi în proiecte în întreaga lume şi aducem acestei noi fabrici calitatea de necontestat a produsului nostru, împreună cu toată experienţa dobândită până acum. În dezvoltarea infrastructurii strategice, precum rețelele de telecomunicații, calitatea și fiabilitatea sunt esenţiale. Prysmian s-a dovedit a fi în măsură să satisfacă aceste cerințe”, declară Valerio Battista (foto), CEO Prysmian Group.

În ultimii cinci ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România, pentru a dezvolta noi capacități la fabrica din Slatina, și a pus bazele ce vor permite țării să devină un centru european de excelență și inovare pentru cablurile optice, și un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă și medie tensiune de transmitere a energiei electrice. Noua fabrică se întinde ocupă circa 28.000 mp, are un design modular, care poate fi ușor extins dacă ar fi nevoie. Este amplasată în noul parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40 la sută a fost achiziționată de Prysmian, în 2015, ajungând la o suprafață totală de circa 110.000 mp. Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția începe luna aceasta. Aproape 1.000 de angajați Prysmian produc aici cabluri optice și electrice, iar 80 la sută din produse sunt exportate în toată lumea.

“Suntem interesați să facem din Slatina un centru de excelență pentru industria de cabluri optice și cablaje pentru domeniul energetic, iar inaugurarea celei de-a doua fabrici în această locaţie reconfirmă angajamentul nostru. Parteneriatul solid cu autoritățile locale și naționale oferă perspective şi mai bune pentru viitoarele investiții. Există două componente deosebite, cu care ne mândrim: echipa cu înaltă calificare și echipamentele de ultimă generație. De aceea, produsele Prysmian din Slatina au o valoare adăugată semnificativă”, afirmă Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Dimensiunea operațiunilor sale face din Prysmian nu numai un contribuabil important la bugetul local și de stat, ci și unul dintre cei mai mari angajatori locali. Mai puțin cunoscute, dar la fel de importante, sunt locurile de muncă create indirect, în domenii precum transportul şi logistica, precum și faptul că Prysman este un cumpărător important de materii prime locale, de la o multitudine de furnizori. În 2015, Prysmian a lansat Academia de Inginerie din Slatina, o inițiativă care ajută la formarea și dezvoltarea de resurse umane înalt calificate la nivel local, care încurajează know-how-ul, inovația și expertiza de vârf.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share