Rectorul Universității Babeș-Bolyai, reales președinte al Asociației Psihologilor din România

Profesorul Daniel David, psiholog și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost reales pentru un nou mandat de patru ani ca președinte al Asociației Psihologilor din România (APR).

Specializat în științe cognitive clinice (psihologie clinică/ psihoterapie), Daniel David a fost inclus, în 2019 și 2020, între cei mai citați doi la sută oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei (analize SCOPUS, efectuate de Stanford-Elsevier), inclusiv domeniul Psihologie și Științe Cognitive (Psychology & Cognitive Sciences).

“Dacă în primul mandat ca președinte (2017-2021) am avut ca misiune restartarea APR și crearea de mecanisme funcționale pentru reconstrucție – aspecte ce au dus la stabilizarea și consolidarea organizației -, noul mandat va fi focalizat, alături de ceilalți colegi din structurile de conducere ale APR, pe utilizarea acestor mecanisme (și a altora deja planificate) pentru dezvoltarea organizației”, declară prof. univ. dr. Daniel David.

Asociaţia Psihologilor din România este cea mai veche şi cea mai complexă organizaţie profesională a psihologilor din România. Are rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog cu toate specializările sale.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share