Rectorul Universității Babeș-Bolyai, reales președinte al Asociației Psihologilor din România

Profesorul Daniel David, psiholog și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), a fost reales pentru un nou mandat de patru ani ca președinte al Asociației Psihologilor din România (APR).

Specializat în științe cognitive clinice (psihologie clinică/ psihoterapie), Daniel David a fost inclus, în 2019 și 2020, între cei mai citați doi la sută oameni de știință ai lumii în toate domeniile științei (analize SCOPUS, efectuate de Stanford-Elsevier), inclusiv domeniul Psihologie și Științe Cognitive (Psychology & Cognitive Sciences).

“Dacă în primul mandat ca președinte (2017-2021) am avut ca misiune restartarea APR și crearea de mecanisme funcționale pentru reconstrucție – aspecte ce au dus la stabilizarea și consolidarea organizației -, noul mandat va fi focalizat, alături de ceilalți colegi din structurile de conducere ale APR, pe utilizarea acestor mecanisme (și a altora deja planificate) pentru dezvoltarea organizației”, declară prof. univ. dr. Daniel David.

Asociaţia Psihologilor din România este cea mai veche şi cea mai complexă organizaţie profesională a psihologilor din România. Are rolul de a stimula psihologia ca ştiinţă şi de a asigura legătura bidirecţională cu practica psihologică, în scopul evoluţiei ştiinţei psihologice şi profesiei de psiholog cu toate specializările sale.

Articolul anterior

Studiu Deloitte-Fortune: Companiile sunt mai îngrijorate de deficitul de forță de muncă decât de pandemie, în următorul an

Articolul următor

GroupM "crește" viitori profesioniști de media, prin Campus Media Academy

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share