Rezidențiat 2018: Când vor fi repartizați candidații

Foto: UMF Carol Davila

Locurile/posturile în specialitate şi centrele de pregătire, după concursul de rezidențiat din acest an, vor fi alese în 25 și 26 noiembrie, prin teleconferinţă, în intervalul orar 9-21.

Candidaţii se vor putea prezenta în unul din centrele universitare Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. La repartiție se pot prezenta candidații care au obținut un punctaj de minim 60 la sută din punctajul maxim realizat pentru fiecare domeniu de concurs.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dacă repartiţia nu se finalizează în 25 noiembrie, va continua în ziua următoare, în acelaşi interval orar sau, după caz, până la epuizarea locurilor/posturilor publicate la concurs sau a candidaţilor care au drept de a alege loc/post. Locurile şi posturile rămase disponibile la sfârşitul primei zile de repartiţie se vor afişa pe pagina de internet rezidentiat.ms.ro.

Pentru buna desfășurare a procesului de alegere a locurilor și posturilor scoase la concurs, candidații sau împuterniciții acestora sunt rugați să aibă asupra lor un act de identitate în termen de valabilitate, iar împuterniciții și procura notarială, iar candidații sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de acces în sala în care se organizează repartiția – nu poate fi depășită capacitatea sălii. Accesul în sala în care se organizează repartiția se va face în ordinea clasificării finale. Pe măsură ce candidații au ales, părăsesc sala pentru a permite accesul următorilor candidați. Însoțitorii candidaților nu au voie să intre în sala de repartiție.

Potrivit metodologiei de concurs, candidaţii sau împuterniciţii lor care nu sunt prezenţi la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate şi a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs.

Programul de desfășurare a repartiției

  • duminică, 25 noiembrie – ora 9 – domeniul farmacie
  • duminică, 25 noiembrie – ora 10 – domeniul medicină dentară
  • duminică, 25 noiembrie – intervalul 12-21 – domeniul medicină
  • luni, 26 noiembrie – de la ora 9 – domeniul medicină

Lista locațiilor în care se organizează repartiția poate fi găsită aici.

Ministerul Sănătății are în vedere modificarea legislației privind detașarea și transferarea rezidenților, din 2019. Astfel, detașările vor putea fi aprobate numai pentru module ce nu se pot efectua în centrul universitar ales, cu avizul rectorilor/decanilor și a coordonatorilor de rezidențiat din cele două centre universitare implicate. În cazul transferurilor, solicitările vor fi luate în discuție numai pentru motive justificate, care au intervenit după data începerii pregătirii în rezidențiat.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share