România, locul I la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Lotul de informatică al României a obținut patru medalii – trei medalii de aur și una de argint – la a XXIV-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfășurată între 10 și 15 iulie, la Ljubljana (Slovenia).

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a, Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung, jud. Argeș), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a, Liceul Vocațional Pedagogic N. Bolcaș din Beiuș, jud. Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a, Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Vaslui). Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a, Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint. În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 țări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum patru elevi, a căror vârstă nu depășește 19 ani (la data concursului). Țara gazdă poate înscrie două echipe. Competiția este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc trei probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de cinci ore. Prima ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfășurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share