România are patru echipe la Campionatul Mondial de Robotică

Patru echipe de elevi reprezintă România, în aceste zile, la Campionatul Mondial de Robotică din SUA, desfășurat în Houston și Saint Louis.

Echipa Autovortex (foto) România, cu un palmares bogat de premii în competiții naționale și internaționale de robotică, s-a calificat în semifinale la etapa din Houston, iar membrii săi vor participa în continuare la etapa din Saint Louis, ce se va desfășura între 26 și 29 aprilie. Autovortex va reprezenta România în campionatul din Saint Louis, alături de echipele care au câștigat BRD First Tech Challenge Romania, în martie.

Echipa Dark Angels, de la Liceul Teoretic Ştefan Odobleja din București, a câștigat, cu robotul ei, meciurile din BRD First Tech Challenge Romania. Echipele Impulsive, de la Colegiul Național Petru Rareș, din Suceava, și Soft Hoarders, de la Colegiul Național Frații Buzești, din Craiova, au primit, în martie, The Inspire Award, premiul oferit echipelor care au avut rezultate excelente în toate categoriile de jurizare și au fost apreciate ca fiind modele de echipe First Tech Challenge, atât pe teren, cât și în afara lui. Ele au construit roboți compacți și inovativi, și au colaborat excelent cu alte echipe. “Este pentru prima dată când România participă cu patru echipe la finala mondială de robotică pentru licee FTC din SUA. Sunt tare mândră de copiii inteligenți și pasionați de tehnologie și sunt foarte fericită că încurajăm inovația și investim în educație”, declară Dana Războiu, președintele asociației Nație prin Educație.

Participarea elevilor în competiție a fost posibilă prin sprijinul oferit de BRD Groupe Société Générale, sponsor principal al BRD First Tech Challenge Romania. “BRD First Tech Challenge este o experienţă unică şi a reuşit să inspire sute de liceeni talentaţi din România.  Sprijinirea acestei competiţii face parte din angajamentul nostru faţă de tânăra generaţie, pentru care am dezvoltat programul Mindcraft, care încurajează dezvoltarea prin tehnologie.  Credem în echipele noastre şi în puterea lor de a obţine un rezultat mare în finala din America”, spune Flavia Popa, secretarul general al BRD Groupe Société Générale.

Asociația Nație prin educație, cu ajutorul partenerilor BRD Groupe Société Générale, Fundația Româno-Americană, Dedeman și McCann Bucharest, a sprijinit echipele participante la Campionatul Mondial de Robotică încă din faza de pregătire, proiectare şi construire a roboților. Competiția poate fi urmărită live aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share