Românii care construiesc o “mașină” de Formula 1

Echipa Malaxa din București reprezintă România, anul acesta, la Competiția F1 in Schools, singura competiție internațională multidisciplinară susținută de comunitatea de Formula 1 și partenerii săi.

Provocarea principală a competiției o reprezintă proiectarea și realizarea unei mașini de curse de tipul F1, în miniatură, cât mai performantă. Pe lângă partea de inginerie, elevii trebuie să susțină prezentarea întregului proiect și să acopere diferite zone, precum grafică, marketing sau strategie financiară. Ultima etapă a competiției se desfășoară între 9 și 14 septembrie, în Singapore, unde vor fi prezente echipe din toată lumea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cei cinci membri ai echipei, Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Țîru (Graphic Design & Marketing Manager), David Șerban și Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) și Andrei Ostahie (Financial Executive), s-au pregătit, mai bine de un an, pentru finalizarea proiectului, și cred că au șanse să se califice în top 10. Prototipul trebuie să respecte o serie de indicații precise, iar modelul prezentat de Malaxa este proiectat la o scară de 1/20 și propulsat de un cartuș de CO2. Se deplasează pe o pistă lungă de 20 m în mai puțin de o secundă, la o viteză de circa 80 km/h. Prototipul este proiectat folosind software de proiectare CAD/CAM.

Articolul anterior

Clujenii de la Life is Hard investesc 5 milioane de lei în dezvoltarea unei platforme dedicate startup-urilor și IMM-urilor

Articolul următor

Viața la birou pentru noua generație: angajații nu mai caută o clădire modernă, ci o comunitate

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share