Romcarton investește 27,5 milioane de euro într-o fabrică nouă

Noua unitate de producție va fi construită în Popești-Leordeni, județul Ilfov, după standarde de ultimă generație, și se va întinde pe o suprafață de peste 3,4 hectare.

Romcarton, companie membră a Grupului Rossmann, unul dintre liderii europeni în producerea ambalajelor din carton ondulat, va ridica noua fabrică până la sfârșitul anului. “Este un moment de referință în evoluția grupului nostru în România: construirea unei fabrici noi, mai mare, cu spații optimizate în jurul fluxurilor tehnologice, instalarea de utilaje moderne și, implicit, obținerea unui mediu de lucru îmbunătățit. Facem un pas natural în dezvoltarea noastră, care va duce la creșterea satisfacției clienților noștri, proporțional cu îmbunătățirea calității produselor și serviciilor livrate”, declară Paul-Henri Kohler, director general al Grupului Rossmann România.

O mare parte din finanțarea pentru noua fabrică vine de la Banca Comercială Română. Facilitatea de credit, în valoare de 23,4 milioane de euro, a fost aprobată la începutul lunii martie. “România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă încrederea investitorilor în industria locală și în potențialul de dezvoltare al economiei românești. Suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, spune Cătălina Porojan, director executiv Group Large Corporate BCR.

Romcarton este primul producător de ambalaje de carton ondulat din România. Are o experiență de aproape 30 de ani în industria de profil, iar clienții companiei provin din industria alimentară și a bunurilor de larg consum. Compania face parte din grupul european Rossmann, care deține în România și fabrica Ambro Suceava. La nivel mondial, Rossmann operează 25 de fabrici, dintre care 22 în Europa și trei în Africa, cu o capacitate de producție de 500.000 de tone de carton ondulat și 300.000 de tone hârtie.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share