Rusoaica Ekaterina Egorova va conduce business-ul IKEA în Europa de Sud-Est, inclusiv în România

Din 1 septembrie, Ekaterina Egorova preia rolul de CEO al companiei IKEA South East Europe (Croația, România, Serbia, Slovenia și Ucraina) și CSO (Chief Sustainability Officer) pentru regiune.

Ekaterina Egorova îi va raporta lui Belén Frau, director adjunct global Operațiuni Retail al grupului Ingka. Noul CEO al IKEA South East Europe are un palmares lung alături de companie, din 1998, când s-a alăturat IKEA în Rusia. A deținut diverse roluri la nivel național, inclusiv cel de Market Manager, înainte de a se muta în Marea Britanie, unde a lucrat ca Market Area Manager pentru regiunea de nord din IKEA UK și Irlanda.

Sara Del Fabbro, CEO-ul anterior al IKEA South East Europe, va prelua postul de director adjunct global Operațiuni Retail al grupului Ingka. Va avea sediul în Suedia, la Malmø, și va gestiona și dezvolta operațiuni globale de vânzare cu amănuntul pentru IKEA. În timpul mandatului Sarei Del Fabbro în Europa de Sud-Est, IKEA s-a extins pe două noi piețe: Slovenia și Ucraina, cel mai mare magazin IKEA din regiune a fost deschis în București, iar compania a avut o creștere constantă, în ciuda pandemiei.

Grupul Ingka (Ingka Holding BV și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii ce dețin și operează retailul IKEA prin acordurile de franciză cu Inter IKEA Systems BV. Are trei domenii de activitate: IKEA Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Ingka Group este un partener strategic în sistemul de franciză IKEA și operează 378 de magazine IKEA în 30 de țări. Între 1 septembrie 2019 și 31 august 2020, aceste magazine au avut 706 de milioane de vizite și 3,6 miliarde de vizite pe www.IKEA.com.

Articolul anterior

Un român din trei nu s-a mai simțit în siguranță la job, de la debutul pandemiei, și o treime sunt epuizați după această perioadă

Articolul următor

Companiile IT din România au pierdut 3.000 de angajați, în ultimul an. Veniturile și profiturile, în creștere

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share