SAP “a adoptat” școli în Cluj-Napoca, Timișoara și București

Anul acesta, SAP a continuat proiectul Adoptăm o Școală, prin care angajații companiei susțin cursuri de programare Scratch, în trei școli primare din București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Proiectul a fost inițiat de Sarbrina Mitu, SAP Hybris Commerce Business Analyst. “Într-o lume digitală precum cea de astăzi, programarea este o abilitate fundamentală, alături de matematică și citire, dar prea puțini copii au posibilitatea de a învăța să programeze. Această disciplină este rareori predată la școală. Ne dorim să creăm o platformă distractivă și captivantă, unde copiii nu doar învață să programeze, ci au ocazia să fie creativi, folosind programarea. Chiar de la primele ședințe de Scratch, am avut un feedback excelent din partea copiilor. Sunt foarte curioși și vor să descopere cât mai multe lucruri. Dintre cei 25 de elevi care s-au înscris, nu avem vreo absență”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Inițiativa a demarat anul trecut, în Cluj-Napoca, unde șapte voluntari SAP “au adoptat” școala Emil Isac. După șase luni de cursuri, elevii învață să caute și să folosească resurse media, să analizeze imagini și clipuri video folosind librării, să urmărească tutoriale și instrucțiuni, să testeze și să rezolve bug-uri, să creeze animații, noțiuni de programare: secvențe, bucle, evenimente, structuri condiționale, operatori și variabile, elemente de design de joc: creație, controlul personajelor cu mouse și tastatură.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share