Banner

Satu Mare: Greva de la Electrolux s-a încheiat. Angajații se întorc la muncă, de mâine

Foto: Sindicatul Liber Emc Roșia

Cei 400 de muncitori de la fabrica Electrolux din Satu Mare, aflaţi în a zecea săptămână de grevă, îşi încheie protestul, după ce sindicaliştii şi conducerea fabricii au ajuns la o înţelegere, a anunţat, astăzi, preşedintele sindicatului Samus, Sorin Faur.

Potrivit acestuia, angajații au obţinut o creştere salarială de 5,5 la sută şi un bonus de prezenţă de 240 de lei brut, din 9 mai 2019, şi o creştere de 5,5 la sută şi un bonus de prezenţă de 480 de lei, din 1 ianuarie 2020. Celelalte prevederi din vechiul contract colectiv de muncă rămân neschimbate.

“De mâine (vineri n.r.), toată lumea la locul de muncă. Cine lipseşte este considerat absent. Încercaţi să nu provocaţi, pentru că ştim că sunt anumite animozităţi, să nu faceţi lucruri care nu corespund regulamentului intern. Nu daţi naştere la provocări. Eu spun că greva nu a fost degeaba. Anumite aspecte pe care le-am cerut noi la început au fost acceptate, nu a fost suma fixă pe care am cerut-o noi, dar până la urmă acel bonus de prezenţă, acei 480 de lei, se poate interpreta ca un fel de sumă fixă, ce se dă numai şi numai la muncitori. Am început cu o sumă de prezenţă de 150 de lei şi am ajuns la 480 de lei, nu acum, dar peste câteva luni. E o diferenţă foarte mare”, a declarat Sorin Faur, citat de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie. Sindicaliştii au cerut o creştere salarială în sumă fixă, de 350 de lei, adică doi lei pe oră. După negocieri, au acceptat o creştere salarială în procente. În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share